reuma

JAK-remmers

Na de komst van de biologicals in de jaren negentig, beschikken Belgische artsen sinds kort over een nieuwe behandelingsoptie om de ziekteactiviteit van RA af te remmen: de JAK-remmers.

SLE/Lupus (uitgave ReumaNet)

Systemische Lupus Erythematosus (SLE), afgekort lupus, is een systemische auto-immuunziekte. Auto-immuun wil zeggen dat het afweersysteem zich tegen eigen cellen of stoffen keert. Systemisch wil zeggen dat het hele systeem, dus alles in het lichaam, door lupus getroffen kan worden. Naast aantasting van organen kan lupus ook algemene ziekteverschijnselen vertonen zoals koorts, vermoeidheid, vermageren, zich ziek en grieperig voelen.

Brochure Hoe verzorg ik mijn kind (uitgave ReumaNet)

>Hoe verzorg ik mijn kind: voor jonge ouders met reuma. Kinderen krijgen en opvoeden is voor heel wat mensen een uitdaging; opvoeden bestaat niet alleen uit het samen genieten en samen zijn, maar ook uit het zorgen voor en verzorgen van je kind(eren). Elke ouder wordt geconfronteerd met zijn mogelijkheden en beperkingen, maar met een dosis creativiteit kan je een aantal zaken ondervangen. Als je reuma hebt, zijn pijn en vermoeidheid onder andere klachten waar je veel last van kan hebben.

Brochure Juveniele Artritis (uitgave ReumaNet)

Juveniele Idiopathische Artritis (JIA) of kinder- en jeugdreuma is een verzamelnaam voor gewrichtsontstekingen (artritis) bij kinderen. Er zijn verschillende types van JIA. Deze worden onderscheiden op basis van het aantal aangedane gewrichten gedurende de eerste 6 maanden en de eventuele aanwezigheid van algemene symptomen zoals koorts en huiduitslag. Lees hier onze brochure over Juveniele artritis.