Ontmoet Lotgenoten

Op zoek naar lotgenoten?

 

Onze leden-organisaties (CIB-Liga, VVSA, VLFP, ORKA, RA-Liga en Jong en Reuma) werken voor en door mensen met reumatische aandoeningen.

U kan altijd bij hen terecht met vragen of gewoon voor een goede babbel. Al deze verenigingen organiseren geregeld nieuwe activiteiten waarop iedereen van harte welkom is. Check onze kalender wanneer u waar terecht kunt. Een goed gesprek met mensen die hetzelfde meemaken kan deugd doen.

 

Binnen het kader van patiënt expertise bestaat er ook een groep opgeleide patiënt experten. Deze mensen hebben allemaal een reumatische aandoening en volgden een opleiding bij ReumaNet, in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp. Elk van hen heeft een bepaalde expertise, waardoor we gericht kunnen helpen bij specifieke vragen. Gesprekken kunnen persoonlijk zijn, maar even goed telefonisch of via mail.

Nood aan een gesprek rond een gericht thema? Neem dan contact op met ReumaNet (info@reumanet.be) en wij zorgen voor de juiste match. Zo bent u snel weer geholpen.

 


#opdecover: Pieter

"Op mijn achtste kreeg ik de diagnose juveniele artritis, of kinderreuma. Daar zat ik als jonge snaak niet per se op te wachten. Het heeft even geduurd eer de ziekte onder controle was, maar na zeven jaren intense therapie ben ik nu medicatievrij. Dankzij de resultaten van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek ben ik nu stabiel en kan ik positief vooruit kijken."