Relaties, seksualiteit, gezin

Relaties, seksualiteit, gezin

 

Een diagnose van een reumatische aandoening brengt niet alleen medische perikelen mee, maar kan ook wegen op sociale relaties.

Verschillende instanties kunnen jou helpen wanneer je met vragen zit. Daarnaast kunnen we beroep doen op opgeleide patiëntexperten. Zij kunnen je vanuit hun eigen ervaring als patiënt en de opleiding die ze genoten bij ReumaNet concreet verder helpen. We brengen jou graag in contact met de juiste persoon, al naargelang jouw vragen. Neem contact op via info@reumanet.be.

De brochure Seksualiteit, vruchtbaarheid en zwangerschap kan je alvast op weg helpen, net als de brochure Intimiteit en seksualiteit bij reumatische aandoeningen. Bekijk je liever een video? Dat kan ook: Klik hier voor de opname van de webinar 'Let's talk about sex'.

 

Ben je een jonge ouder met reuma of denk je aan gezinsuitbreiding maar schrikt de zorg jou wat af? Lees dan onze uitgebreide infobrochure over 'Hoe verzorg ik mijn kind?' . Graag een papieren exemplaar? Bestellen kan via info@reumanet.be
De brochure geeft jou gedetailleerde uitleg en tips om als ouder met een reumatische aandoening toch goed voor jouw kind te zorgen.

 

Voor informatie over kinderreuma verwijzen we jou graag door naar de pagina 'Kinderen, jongeren en jongvolwassenen met reuma' en naar de website www.kinderreuma.org. De vzw ORKA, Ouders van ReumaKinderen en -Adolescenten, is er voor en door ouders en de families. Aarzel niet hen te contacteren (kinderen@reumanet.be) voor allerhande informatie rond de zorg voor een kind met reuma.

 

Voor jongvolwassenen met reuma is er Jong & Reuma. Deze groep organiseert activiteiten en infomomenten om specifieke problematieken bespreekbaar te maken. 

 

ReumaNet organiseerde in het verleden de infomomenten ReumaMaMa's

Een verslag van de bijeenkomst van 2018 vind je hier.