JAK-remmers

Tijdens de voorbije twintig jaar zijn de behandelingsmogelijkheden van reumatische aandoeningen en van reumatoïde artritis (RA) in het bijzonder enorm uitgebreid. De meeste mensen die nu te maken krijgen met deze vorm van reuma kunnen doeltreffend worden behandeld.

Na de komst van de biologicals in de jaren negentig, beschikken Belgische artsen sinds kort over een nieuwe behandelingsoptie om de ziekteactiviteit van RA af te remmen: de JAK-remmers.

 

Op dit moment zijn er twee beschikbare JAK-remmers voor reumatoïde artritis op de Belgische markt: Baricitinib (Olumiant®) en Tofacitinib (Xeljanz®). We verwachten dat deze middelen binnen afzienbare tijd ook tegen andere (reumatische) aandoeningen ingezet zullen worden.

 

Met deze brochure willen we patiënten bondige en duidelijke informatie geven over deze nieuwe therapeutische medicatieklasse. We hebben achteraan links naar diverse artikels en websites met extra achtergrondinformatie toegevoegd voor mensen die hun kennis grondiger willen uitbreiden. Lees de brochure hier.

Omwille van het milieu geven wij de voorkeur aan digitale verspreiding van onze informatie. Wil je toch liever een papieren versie? Vul dan onderstaande webform in. Bij het vakje EXTRA vul je in WELKE BROCHURE je graag hebt.

Brochure

 

Bestellen:

Vul onderstaand formulier in. We sturen je de bestelling zo snel mogelijk op.

Aangesloten organisatie (opt.)