ORKA Zomerkamp: inschrijven kan nog

 

14/06/2021

 

ORKA Ouders van Reumakinderen en -Adolescenten vertegenwoordigt de allerjongste reumapatiënten en geeft hen - via hun ouders - een stem.

Initieel opgericht om de ouders te informeren en samen te brengen, bleek al snel dat ORKA ook voor de kinderen een belangrijke rol kan spelen.  ORKA biedt hen namelijk de kans om andere kinderen te ontmoeten die net als zij een of andere vorm van reuma hebben, waardoor ze zich niet langer ‘buitenbeentjes’ voelen.

 

Het ontmoetingsmoment bij uitstek voor deze jongeren is het jaarlijkse Zomerkamp dat ieder jaar opnieuw garant staat voor ‘oude’ en nieuwe vriendschappen, voor diepgaande gesprekken tussen jongeren onder elkaar, of samen met de begeleiders, voor spel en massa’s plezier, en voor een authentiek kampgevoel, waar de jongeren energie en kracht uit halen voor als het moeilijker gaat. 
Door corona vielen de face-to-face ontmoetingen in het voorbije jaar weg, maar gelukkig kon het Zomerkamp vorig jaar volledig ‘coronaproof’ doorgaan.

En ook deze zomer is er opnieuw een Orka Zomerkamp en er zijn nog plaatsjes vrij. Een kans voor jullie kinderen? 
Wanneer? van 24 tot 29 juli.  
Waar? Maarkedal in de Vlaamse Ardennen  
Wie? voor kinderen/jongeren tussen 6 en 18 met een reumatische aandoening, en hun broers/zussen. Maximum capaciteit: 30.  
Wat? zes dagen spel, ‘fun’ en samenzijn; aangepast aan de noden en mogelijkheden van de deelnemers.

Thema dit jaar: “Op Citytrip”. 

Begeleiding door een team van ervaren vrijwilligers; enkelen medisch geschoold (kine, logo/coach en nu ook een huisarts in opleiding), enkelen zelf reumapatiënt. Een paar van de animatoren hebben eerder als kind deelgenomen en willen nu zelf die unieke kampervaring aan jongere kinderen doorgeven. Waar nodig, medische begeleiding (samenwerking met UZ Gent). 
 

 

Meer info? Zie folder of www.kinderreuma.org of mailtje naar ORKA@kinderreuma.org