ORKA kamp trekt spoor door de geschiedenis

 
 
09/08/2017
 
 
ORKA ZOMERKAMP OP REIS DOOR DE TIJD: BENIEUWD NAAR ONZE BELEVENISSEN? Lees hier een verslag van het ORKA Zomerkamp 2017 en bekijk hier de foto's.
 
 
In april kregen de kids van ORKA een speciale brief waarin een oude professor hen om hulp vroeg. Hij had een teletijdmachine ontworpen en zocht 25 dappere jongens en meisjes die het aandurfden om deze machine uit te testen.
Zo geschiedde: op 16 juli gingen onze ORKA-kids samen met enkele enthousiaste monitoren door de tijdmachine. Het beloofde een spannende en avontuurlijke reis doorheen de tijd te worden…
 
 
Op maandag belandden we in het eerste tijdperk: Oud-Egypte. Hier leerden we hiërogliefen ontcijferen, lukte het ons om de vloek van de farao te verbreken, ontwierpen we kleurrijke dromenvangers en probeerden we zoveel mogelijke piramides te verzamelen tijdens een Egyptische bingo.
 
Op dinsdag zetten we onze tocht verder en reisden we naar de Middeleeuwen. De mini’s kwamen terecht in een groot ridderspel en vertrokken ‘s middags op kruistocht, terwijl de maxi’s alles in het werk stelden om een opgesloten jonkvrouw te bevrijden. Missie geslaagd!
 
Ook het verkennen van de toekomst kon niet ontbreken tijdens deze avontuurlijke week. Op woensdag reisden we met de teletijdmachine naar Bellewaerde, waar we allerhande futuristische machines en robots konden uitproberen. Ook de zon was van de partij en de waterattracties zorgden voor de nodige verfrissing, waardoor we samen een fantastische dag beleefden in de toekomst!
 
De volgende dag bracht de tijdmachine ons naar het tijdperk van de Grieken en de Romeinen. Hier werden de maxi’s gesaboteerd door het Paard van Troje… Desondanks slaagden ze er in om een behoorlijke som Grieks geld te verzamelen door de verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Ook de mini’s verrichtten weer een heldendaad: dankzij knap speurwerk konden zij de moord op Caesar oplossen! 
 
Vrijdagvoormiddag was het tijd voor waterpret: we gingen samen zwemmen. Nadien bracht de teletijdmachine ons alweer naar het laatste, maar zeker niet het minste, tijdperk van de week: de Sixties! Hier konden we ons creatief uitleven door t-shirts in vrolijke kleurtjes te verven. ’s Avonds trokken we onze mooiste outfit aan en haalden we onze dansbenen boven voor een echt discofeestje!
 
 
Helaas was het einde van onze reis de volgende dag aangebroken… We moesten de teletijdmachine terug naar het heden nemen. Gelukkig wachtten onze ouders ons op met heerlijke dessertjes.
Vele knuffels en traantjes later was het dan echt tijd om afscheid te nemen van elkaar. Met een rugzak vol verhalen om te vertellen aan mama, papa, broer en zus en een hart vol mooie herinneringen keerden we huiswaarts…
Maar wat hebben we genoten van deze zevende editie van ons ORKA zomerkamp! De teletijdmachine is getest en meer dan goed bevonden!
 
 
Een dikke dankjewel aan de vrijwilligers die de kinderen een fantastisch kamp op maat bezorgden!
 
 
Ook benieuwd naar de werking van ORKA? Contacteer hen via kinderen@reumanet.be. Volg ook de website www.ikhebreuma.be