Leven met reuma: hoe doe jij dat?

 

22/09/2015

 

Leven met reuma, elke dag opnieuw, is geen lachertje.

 

Reuma legt beperkingen op, er zijn heel wat zaken die moeilijker of zelfs helemaal niet meer lukken. 

Maar door dromen en verwachtingen ietsjes bij te stellen, kan je met reuma toch ook een zinvol leven leiden.

 

Hoe doe jij dat? Hoe pak jij je dag aan om er ten volle van te genieten, ondanks de reuma? Wat zijn jouw geheime tips om met een lach de dag door te komen en het leven te plukken?

 

Deel ze met ons! Schrijf je verhaal neer en doe mee aan de Stene Prijs, een internationale wedstrijd met mooie prijzen! De titel van dit jaar luidt 'Living with a rheumatic or musculoskeletal disease (RMD): how I take action to enjoy life to the full'. Vertaald luidt dat: 'Leven met een reumatische of musculoskeletale aandoening: hoe ik actie onderneem om ten volle van het leven te genieten'.

 

De Stene Prize wordt elk jaar uitgereikt door PARE, People with Arthritis/Rheumatism in Europe. De winnaar krijgt 1000 euro en een reis naar het EULAR congres (in 2016 in Londen). Sinds dit jaar zullen ook de tweede en derde plaats beloond worden met respectievelijk 700 en 300 euro.

 

Waar wacht je nog op? Ben je ouder dan 16 en heb je een reumatische aandoening? Schrijf dan jouw verhaal neer op maximum twee A4tjes. Dat mag in het Nederlands. De teksten worden achteraf vertaald voor de internationale jury.

 

ReumaNet verzamelt de Vlaamse inzendingen en kiest daar de beste uit om deel te nemen aan de internationale selectie.

Stuur je verhaal vóór 31 december 2015 naar ReumaNet!

 

Het reglement vind je hier.

 

Het Stene Prize boekje met enkele deelnemers van vorig jaar, vind je hier.