'Zinvol ziek' in de boekhandel

 

11/03/2021

 

Op woensdag 10 maart werd het boek 'Zinvol Ziek' van patiënt experte Lynn Formesyn officieel gelanceerd.

 

Patiënt experte in de reumatologie Lynn Formesyn schreef het boek: ‘Zinvol ziek. De Kloof tussen ziek en gezond anders bekeken’, dat via een virtuele boekvoorstelling op 10 maart 2021 werd voorgesteld.
Lynn schreef haar boek op basis van een hele zoektocht naar de ‘grijze zone’; het speelveld van alles tussen de uiterste grenzen van zwart en wit. Via haar podcast, die toepasselijk ‘In de grijze zone’ heet, interviewde ze tal van bekende en minder bekende mensen in kader van ziek en gezond zijn.

In het eerste deel van haar boek – Ziek – beschrijft ze hoe het voelt om een ‘mankemens’ te zijn. Via haar persoonlijk verhaal, gelinkt aan de talrijke interviews, neemt Lynn je mee doorheen haar verwerkingsproces in kader van haar diagnose ‘spondylitis ankylosans’. Om dan de overstap te maken naar het tweede deel – Zinvol – waar gezocht wordt naar de ruimte tussen wit en zwart. Waar zowel patiënten als beleidsmakers en belangrijke derden aan het woord komen en waar gepleit wordt voor verandering.

 

Lynn besluit haar boek met het pleiten voor een 'Tussenweg', voor meer ruimte tot spelen en een luide oproep om samen te denken en werken aan een meer inclusieve samenleving.

'Zinvol Ziek' wordt uitgegeven door Lannoo. Niet alleen kan je haar boek bestellen via Lannoo of je plaatselijke boekhandel, Lynn startte ook een donoractie en sprak haar boek in via de Luisterpuntbibliotheek.

 

Meer informatie vind je op de website van Lannoo (klik hier).

 

Proficiat aan Lynn met deze mooie realisatie!