Werken en Reuma: terugblik

28/02/2019

 

Verslag info-avond “Reuma Werkt” – 21 februari 2019

 

De informatie avond 'Reuma Werkt' is onze eerste activiteit van dit jaar, en het was een geslaagde avond.

Anja – de Reumacoach – verwelkomde ons in het ReumaHuis in Zaventem. Een hapje en een drankje stonden klaar voor de aanwezigen. We waren uiteindelijk met een groep van zeventien personen, mensen met reuma, sommigen met hun partner, van allerlei leeftijden.

 

Om 20 uur startten we met een korte voorstelling van Jong en Reuma, om daarna in de informatie te vliegen. Anja heeft ReumaNet voorgesteld, om daarna via een duidelijke Powerpoint de punten over onderzoek, projecten en de werkvloer uit te leggen.

Het was interessant te horen over je rechten en plichten als werknemer, de rechten en plichten van de werkgever, de mogelijkheden die bestaan om aan het werk te blijven. Ook de tips over solliciteren waren praktisch. De avond bleek een schat aan informatie te bevatten, de presentatie kan je hier inkijken.

 

De deelnemers waren tevreden over de avond, hun vragen werden beantwoord tijdens de presentatie. Voor vragen rond onze eigen specifieke werksituatie kunnen we gemakkelijk contact opnemen met Anja. Het was ook fijn nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe contacten te leggen.

Met twee gouden tips vertrekken we terug naar huis:
-    Ga niet zomaar vrijwillig deeltijds werken 
-    Teken nooit zomaar de papieren die een werkgever voorlegt, neem ze mee naar huis en lees ze na/laat ze nalezen.

 

Silke Teunckens, Dorien Segers, Marthe D’Hooghe

 

Interesse in de werking van Jong en Reuma? Contacteer ons!

Meer weten over werken en reumatische aandoeningen? Lees ook onze speciale pagina rond dit thema.