Wereld Reuma Dag Actie in Leuven op ROB TV

 

15/10/2018

 

Samen met de dienst reumatologie van het UZ Leuven, hield ReumaNet een actie op de Grote Markt in Leuven.
 

Verpleegkundigen, kinesitherapeuten, dokters en professoren van het UZ Leuven spraken samen met enkele patiënten op donderdag 11 oktober de voorbijgangers op een zonovergoten Grote Markt in Leuven aan over reumatische aandoeningen. Een grote hand met 'pijnlijke' gewrichten trok nieuwsgierige mensen naar de informatiestand.

 

"Mensen zijn zich er nog altijd te weinig van bewust dat reuma op alle leeftijden kan toeslaan", verduidelijkt Professor Verschueren. "Nochtans is het zo belangrijk om op tijd in te grijpen. Alleen zo kunnen we blijvende schade voorkomen. Reuma gaat niet enkel om slijtage, over iets wat iedereen op oudere leeftijd moet krijgen. Neen, reuma is veel meer dan dat, en de mensen moeten zich daar bewust van zijn. Daarom kom ik hier vandaag met plezier actie voeren."

 

Burgemeester Tobback en oud-rector Oosterlinck passeerden even. De oud-rector reageerde meteen: "Ah ja, maar dat is alleen voor als je heel oud wordt, he," waarop hij vanuit vier hoeken een luide 'NEEN' te horen kreeg.

 

ROB TV maakte een korte reportage, die kan je hier bekijken. (Vanaf 11.14min)