Webinars op komst: noteer alvast in je agenda

 

13/01/2022

 

Elke maand organiseert ReumaNet minstens één webinar rond een actueel thema. Noteer alvast de eerste webinars in je agenda!

 

Goed om weten:

  • Registreren hoeft niet 
  • Deelnemen kan altijd gratis
  • Je klikt op de juiste link op het moment van de webinar
  • Elke webinar wordt opgenomen en achteraf gedeeld op het Youtubekanaal van ReumaNet
  • Attesten van deelname kunnen opgevraagd worden via info@reumanet.be
  • Vragen kunnen vooraf bezorgd worden via hetzelfde mailadres

 

WOENSDAG 26 JANUARI, 19u

Mitchell Silva bijt de spits af op woensdag 26 januari om 19u. Silva loodst ons doorheen digitale hulpmiddelen die ons dagelijks leven met reuma kunnen vergemakkelijken en ons in staat stellen onze gezondheid op te volgen. Heb jij goede ervaringen met apps, wearables of andere digitale tools? Deel ze zeker met ons!

Herbekijk de opname hier. De slides van de presentatie vind je hier.

 

WOENSDAG 9 FEBRUARI, 19u

Op woensdag 9 februari om 19u bekijken we samen met kinesitherapeute Marlies Kaerts hoe we onze goede voornemens rond bewegen kunnen waarmaken. Deze sessie wordt georganiseerd door Jong en Reuma. Marlies geeft tips rond bewegen en sporten, vermoeidheid en conditie. Getuigenissen van enkele jongeren met een reumatische aandoening maken het geheel herkenbaar. We zorgen voor mogelijkheden om vragen te stellen, maar je kan ook je eigen tips delen tijdens de avond. We hopen op jouw inbreng!
Vragen mag je vooraf bezorgen via jongenreuma@hotmail.com, of stellen op de avond zelf.

De link naar de webinar vind je hier.

 

DONDERDAG 24 FEBRUARI, 19u

Op donderdag  24 februari om 19u hebben we Yannick Vandenplas te gast. Vandenplas is verbonden aan het centrum voor Klinische Farmacologie en Farmacotherapie (KU Leuven) als doctoraatsonderzoeker. Hij onderzocht hoe patiënten staan tegenover biosimilars en of er in de patiëntenpopulatie een reden kan gevonden worden waarom biosimilars in België zo weinig worden gebruikt. Hij legt ons zijn onderzoek en de bevindingen uit. Heb je vragen over biologische medicatie en/of biosimilars? Bezorg ze ons alvast.

Deze webinar kan je volgen via deze link (klik hier).

 

DONDERDAG 17 MAART, 20u

Seks blijkt nog al te vaak een taboe-onderwerp, terwijl we als mensen met een reumatische aandoening toch wel op een aantal problemen kunnen stuiten. Deze problemen willen we in kaart brengen om zo te komen tot mogelijke oplossingen en/of tips en handvaten.

Samen met haar leden-patiëntenorganisaties, organiseert ReumaNet een webinar rond seksualiteit en reumatische aandoeningen. Professor Ellen De Langhe (reumatologe) en seksuologe Mirjam Hemker zorgen voor een praktische uiteenzetting. 

Om deze webinar goed voor te bereiden, hadden we je graag gevraagd deze anonieme enquête in te vullen (invullen kan tot 25 februari). Ook kan je eventuele vragen vooraf stellen via info@reumanet.be

Deze webinar kan je volgen via deze link (klik hier).

 

DINSDAG, 29 MAART, 19u

Toelichting over mogelijke voordelen vanuit de Vlaamse Sociale Bescherming, het RIZIV (mutualiteiten), Federale OverheidsDienst  (FOD) Sociale zaken, personen met een handicap en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Gastspreker is Gerrie Devos (Helan). Vragen zijn vooraf welkom op info@reumanet.be

Deze webinar kan je volgen via deze link (klik hier).

 

 

Nog op de planning voor 2022:

  • Studeren (april)
  • Solliciteren (mei)
  • Pijn (donderdag 15 september, 14u, met Master kinesitherapie en onderzoeker Anneleen Malfliet)
  • Voeding en reumatische aandoeningen (maandag 14 november, 14u, met diëtiste Kirsten Cardone)

Meer info volgt.