Vragenlijst: behandeling met biologische medicatie

 

09/08/2016

 

 

ACTIE: Vragenlijst voor mensen die behandeld worden/werden met biologische medicatie

 

Sinds de eeuwwisseling hebben biologische medicijnen een boost gegeven aan de behandeling van de meest voorkomende reumatische aandoeningen. Deze medicijnen hebben voor veel patiënten een enorme verbetering van de levenskwaliteit gebracht.

 

De medische wereld staat gelukkig niet stil, er komen steeds meer spelers op de biologische markt. Ook de eerste biosimilaire geneesmiddelen maken hun intrede. Deze gelijken op de oorspronkelijke biologische medicijnen, maar zijn niet identiek.

 

Op verschillende beleidsniveaus worden vandaag gesprekken gevoerd rond deze biologische medicijnen. Ook ReumaNet wil, in naam van de reumapatiënten, deelnemen aan deze discussies, zodat ook de stem van de patiënten gehoord wordt. Onze bezorgdheden en vragen moeten in de besluitvormingen meegenomen worden.

 

Om goed voorbereid te zijn en ook effectief de stem van de patiënten te vertegenwoordigen, hebben we jullie input nodig.

We bereidden een kleine vragenlijst van 5 minuutjes voor over biologische medicijnen. Mensen die zo'n behandeling krijgen, vragen we om deze 10 vragen in te vullen. Zo kunnen we optimaal de patiënten vertegenwoordigen.

 

Klik hier voor de vragenlijst.

 

Heel erg bedankt voor uw deelname!

ReumaNet vzw

 

Meer weten over biologische medicatie: Lees ons dossier hier. 

ReumaNet stelde ook een brochure 'Richtlijnen voor patiënten op biologische medicijnen' samen. Lees deze brochure hier.