Voorzitter Kris stapt 600km tegen reuma

kriswandelen

 

31/08/2023

 

Voor updates over de tocht, klik hier.

 

Beste mensen, 


Het stond al in de regionale kranten: Kris gaat 600 km te voet naar Compostela. 
Inderdaad. Ik trek mijn stoute – wandel - schoenen aan. 

 

Naar Compostela gaan, het is een oude droom. Maar door mijn actieve leven was die wat ondergesneeuwd. Tot ik na een verfrissende nacht bij het ochtendgloren in de vroege lente van dit jaar, het raam opengooide en nadien bij de koffie verklaarde: "Ik ga naar Compostela. Het is tijd!"
Tijd om mezelf nog eens tegen te komen. Want een pelgrimstocht is ook even omkijken – en dat is na 72 jaar heel wat – vooruitkijken, inkijken, meekijken naar morgen en vooral: hoop centraal stellen.  Want wegkijken is in deze tijden niet aan de orde.
 
Ik stap meestal alleen, met jullie, vele tochtgenoten, altijd wel ergens op de vaste schijf van mijn geheugen. Maar deze keer geef ik in mijn rugzak een speciale plaats aan de 2 miljoen reumapatiënten in dit land. Als voorzitter van ReumaNet word ik geconfronteerd met hun vele verhalen. Vaak zijn het mensen midden in hun actieve leven en zelfs jonger. Reumatische ziekten dagelijks "te lijf" gaan, letterlijk en figuurlijk, het is voor velen geen evidente opdracht in dit jachtige leven. “We hebben maar één carrosserie”, zegt mijn huisarts dan. Die moeten we koesteren en niet laten roesten. Bewegen helpt. En neen, reuma is geen ziekte van ouderen!! 
 
Met ReumaMoov, patiënten, reumatologen, paramedici en wetenschappers steunen we onderzoeksprojecten en financieren we hulpmiddelen die reumapatiënten sterker maken. Geef mijn kilometers nog meer zin via de knop ‘steunen’ op de webpagina. 
Hierbij de link (klik hier).
 
Je sponsoring komt onmiddellijk op het Fonds ReumaNet bij de Koning Boudewijnstichting.  Het gaat snel. Op de website lees je er alles over. 
 
Wie mijn parcours wil volgen, kan dat dagelijks op de blog op dezelfde bovenstaande pagina.
Ook op Facebook kan je me bij tijd en wijlen volgen.
 
Beste groet, en tot 12 oktober, Wereld Reuma Dag, op de Plaza da Quintana, Compostela ! 
 
Kris Fierens
Voorzitter ReumaNet