Tijdelijke onbeschikbaarheid van RoActemra

 

13/09/2021

 

De firma Roche laat weten dat er een stockbreuk dreigt voor RoActemra (tocilizumab), zowel de infusen als de spuitjes. Dit medicijn wordt gebruikt bij mensen met reumatoïde artritis en voor kinderen met juveniele artritis.

 

Tocilizumab wordt momenteel wereldwijd ingezet als mogelijk middel tegen een Covid-19 infectie. Mensen die op intensieve zorgen belanden, zouden baat kunnen hebben bij RoActemra. Hierdoor is de vraag enorm toegenomen en kan Roche de productie op dit ogenblik niet volgen.

 

Zowel ReumaNet als de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR) hebben hierover hun teleurstelling al meermaals geuit naar de firma Roche toe. De patiënten, samen met de reumatologen, voelen zich in de steek gelaten. 
KBVR en ReumaNet menen dat bij de distributie van de beschikbare voorraad van RoActemra absolute voorrang moet gegeven worden aan de bestaande RA- en JIA patiënten onder behandeling met RoActemra.

Mocht een switch nodig zijn, hebben we gevraagd aan het Riziv om een vlotte en eenvoudige procedure op te stellen, zodat er geen tijd verloren gaat.

 

Het gaat hier om een wereldwijd fenomeen, dus niet enkel in België zijn er leveringsproblemen. 

Ervaar jij problemen met de beschikbaarheid van RoActemra? Laat het ons weten via info@reumanet.be!

 

Lees hier de standpunten van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie rond het stockprobleem met RoActemra.

Lees hier de communicatie van het FAGG, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.