Therapeutische relatie arts-patiënt: registreer zelf

 

13/05/2015

 

Reumatologen gebruiken sinds 1 april een nieuw elektronisch systeem voor de terugbetaling van de behandeling met biologicals voor RA-patiënten. Deze patiënten kunnen zelf helpen om het proces vlotter te laten verlopen. 

 

 

Sinds 1 april verlopen terugbetalingen en registraties van biologische medicijnen voor de behandeling van Reumatoïde Artritis (RA) via het nieuwe systeem TARDIS (Tool for Administrative Reimbursement Drug Information Sharing).
Dit is een onlinedienst voor zorgverleners. Via TARDIS is het mogelijk om patiëntengegevens in het kader van bepaalde ziektebeelden in te voeren, gecombineerd met een online aanvraag van een vergoeding voor behandelingen met geneesmiddelen. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over TARDIS.

 

Het systeem vertoont nog enkele kinderziektes, waardoor de opmaak van het dossier niet altijd vlot en snel verloopt.

Als betrokken patiënten kunnen we wel helpen om het proces te vergemakkelijken.

 

Voor het dossier is een elektronisch goedgekeurde therapeutische relatie tussen arts en patiënt nodig Het aanmaken van zo'n relatie moet gebeuren door de patiënt. 

Via de e-health-website, en met behulp van ID-kaart (met pincode!) en kaartlezer, moeten verschillende stappen doorlopen worden om de arts toegang te verlenen tot het medische dossier van de patiënt. Dit kan via deze link. Klik op aanmelden en volg dan de verdere stappen. Let op: het gaat om een uitgebreide procedure, maar ze is wel noodzakelijk om uw dossier te kunnen indienen. Deze handige brochure (klik hier) legt u stap voor stap, aan de hand van schermafbeeldingen, uit wat u moet doen. Hou ze bij de hand, zodat u de draad niet verliest.

 

Beschikt u niet over een elektronische kaartlezer, of vindt u de procedure te ingewikkeld, dan kan u voor hulp altijd terecht in het Reuma Expertise Huis, Imperiastraat 16 in Zaventem. Onze ReumaCoaches staan klaar om u te helpen bij de registratie. Contacteer ons hier voor een afspraak, of kom binnen op dinsdag of donderdag (niet op feestdagen) tussen 10u en 12u.

 

Het in orde brengen van deze administratie VOOR de consultatie bespaart u en de reumatoloog heel wat tijd tijdens de raadpleging.

De therapeutische relatie moet voorlopig elke zes maanden vernieuwd worden.
 
Meer weten over de voordelen van het elektronisch delen van informatie voor alle patiënten? Klik hier.
 
 
 
 
 
 
Meer info over e-health? Klik hier.