Terugblik op Belgisch congres reumatologie

 

03/10/2022

 

In september vond naar jaarlijkse traditie het Belgisch Congres Reumatologie plaats, deze keer in Mons (Bergen). Een zeer gevuld programma startte op woensdag 21 september en eindigde op vrijdag 23 september.
 

Ook ReumaNet en Clair (onze Franstalige zusterorganisatie) waren van de partij.

Op woensdagavond mochten we het belang van patiënt expertise toelichten aan de reumatologen en wetenschappers. Trots konden we al een heleboel samenwerkingen en projecten voorstellen. ReumaNet heeft immers al 50 actieve patiëntexperten (pe’s) die in 2021 meewerkten aan maar liefst 51 verschillende projecten. Ook in 2022 zetten onze experten zich al heel actief in. Tot september werden onze pe’s al 169 keer ingeschakeld in zo’n 68 projecten. Dat kan tellen!


Op donderdag bemanden ReumaNet en CLAIR een infostand, net naast de stand van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologen (KBVR).
Ook hier wordt het steeds meer zichtbaar: samen sterk binnen reumatologie: reumatologen, patiëntenorganisaties en de Belgian Health Professionals (BeHPR) werken actief samen voor een betere wereld voor mensen met een reumatische aandoening.

Patiëntexperten Anja en Jahel vertelden hun persoonlijk verhaal aan deze zorgverleners en ’s namiddags werd de werking van ReumaNet en Clair toegelicht om zo nog meer in de picture te kunnen staan.

Onze brochures werden vlijtig meegenomen en hopelijk vinden jullie deze terug tijdens de consultaties bij de reumatologen, reumaverpleegkundigen en andere zorgverleners.

 


Het werd een mooie editie, met tal van contacten, netwerkmomenten en veel bijpraten. We zagen elkaar immers geruime tijd niet in het “echte” leven. 
Dank je wel, KBVR, om ons een duidelijke plaats te geven op het congres!


Wens je meer informatie over de werking rond patiëntexperten? Neem dan zeker contact op met Veerle De Pourcq via veerle@reumanet.be
Wens je meer informatie over het congres, dan kan je hier het volledige programma vinden.

Stel je vragen gerust via info@reumanet.be. We zijn er voor jou!