reuma

JAK-remmers

Na de komst van de biologicals in de jaren negentig, beschikken Belgische artsen sinds kort over een nieuwe behandelingsoptie om de ziekteactiviteit van RA af te remmen: de JAK-remmers.

Psoriatische artritis

Psoriasis artritis is een vorm van ontstekingsreuma die voorkomt bij mensen met de huidziekte psoriasis. De ziekte veroorzaakt huidproblemen en gewrichtsklachten.

SLE/Lupus (uitgave ReumaNet)

Systemische Lupus Erythematosus (SLE), afgekort lupus, is een systemische auto-immuunziekte. Auto-immuun wil zeggen dat het afweersysteem zich tegen eigen cellen of stoffen keert. Systemisch wil zeggen dat het hele systeem, dus alles in het lichaam, door lupus getroffen kan worden. Naast aantasting van organen kan lupus ook algemene ziekteverschijnselen vertonen zoals koorts, vermoeidheid, vermageren, zich ziek en grieperig voelen.

Brochure Hoe verzorg ik mijn kind (uitgave ReumaNet)

>Hoe verzorg ik mijn kind: voor jonge ouders met reuma. Kinderen krijgen en opvoeden is voor heel wat mensen een uitdaging; opvoeden bestaat niet alleen uit het samen genieten en samen zijn, maar ook uit het zorgen voor en verzorgen van je kind(eren). Elke ouder wordt geconfronteerd met zijn mogelijkheden en beperkingen, maar met een dosis creativiteit kan je een aantal zaken ondervangen. Als je reuma hebt, zijn pijn en vermoeidheid onder andere klachten waar je veel last van kan hebben.