Spartacus Reverse Science Café

 

09/12/2022

 

De Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis (VVSA) organiseert samen met het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) een omgekeerd wetenschapscafé in Gent.

 

Het VIB Grand Challenges Spartacus project onderzoekt hoe spondyloartritis beter behandeld kan worden. Het project heeft als doel de behandeling van perifere spondyloartritis revolutionair te verbeteren. Spondyloartritis (SpA) is een vorm van chronische artritis bij mensen in de jong volwassen leeftijd, en treft ongeveer 1% van de bevolking.

 

Het Spartacus project focust op een belangrijke uitdaging in de behandeling van SpA: het ziektebeeld zo vroeg mogelijk detecteren en zo efficiënt mogelijk behandelen in dat vroege stadium. Het Spartacus project wil de superioriteit aantonen van een vroege en korte interventie met biologische geneesmiddelen ten opzichte van de huidige levenslange standaardbehandeling.

 

Neem deel aan het omgekeerd wetenschapscafé!
Als onderdeel van het Spartacus project organiseren we een omgekeerd wetenschapscafé of reverse science café. Dit is een informeel, laagdrempelig discussie-evenement waarbij patiënten en familieleden hun ervaringen met (de behandeling van) SpA kunnen delen met onderzoekers en artsen. Deelnemers krijgen de kans om hun vragen, bedenkingen en aanbevelingen te formuleren naar experts toe. Deze waardevolle feedback wordt meegenomen in het verdere verloop van het Spartacus project. Deelnemers krijgen tevens een inkijk in de wetenschappelijke analyses die gebeuren op de patiëntenstalen uit het project. 

 

Ben je of ken je een SpA patiënt met een mening over de behandeling van SpA? Wil je graag discussiëren over relevante topics met lotgenoten en experten? Heb je vragen of bedenkingen rond SpA of de behandeling met klassieke of revolutionaire geneesmiddelen?

Schrijf je dan in voor het Spartacus reverse science cafe dat doorgaat op donderdag 2 februari 2023 van 19u30 tot 22u in het technologiepark te Zwijnaarde via dit inschrijvingsformulier (klik hier)!

 

Meer info vind je hier.