Sociaal tarief voor vaste telefoon, gsm of internet

 

22/10/2014

 

Weet jij of je recht hebt op het sociale tarief voor telecommunicatie?

 

Er bestaat één sociale korting voor de vaste telefoon, gsm of het internet. Ze bedraagt maximaal 11.50 euro en slechts één persoon per huishouden kan ze krijgen.

 

Je hebt maandelijks recht op een vermindering van 3.10 euro op gesprekskosten (telefoon of gsm) en van 8.40 euro op het internetabonnement als je het leefloon krijgt.

Als je ouder bent dan 65 jaar, of als je ouder bent dan 18 jaar en een handicap (66 procent) hebt, dan krijg je 50 procent korting op de eventuele installatiekosten en krijg je maandelijks 8.40 euro korting op je internettarief of op je abonnementstarief van telefoon of gsm en 3.10 euro op de gesprekskosten. Maar je moet ook voldoen aan bijkomende voorwaarden qua inkomen en gezinssamenstelling.

 

Heb je verschillende operatoren, dan verleent alleen de operator die de gesprekken levert daarop een korting van maximaal 11.50 euro.

 

De aanvraag gebeurt bij je telecomoperator of internetprovider. Enkel de grote operatoren zoals Telenet, Belgacom (Proximus), Mobistar en Base zijn verplicht het sociaal tarief toe te passen.

 

 

Bron: CM.be