Sfeerbeeldjes van de Flashmob

 

19/10/2016

 

Kinderen kunnen ook reuma krijgen, maar dat belet hen niet om ook veel plezier te beleven!

 

Op zaterdag 15 oktober trokken de ORKA-families naar Antwerpen voor een super flashmob. En of het plezant was!

De ORKA kerngroep schreef een verslag, foto's vind je onderaan:

 
Oktober reuma-maand.
FLASHMOB ZATERDAGNAMIDDAG 15 OKTOBER op de MEIR in ANTWERPEN
 
Dag allen, hierbij een kort verslag van onze Flashmob.
Het was er heel druk, daar op de Antwerpse Meir, en de weergoden waren ons gunstig gezind.
Ondanks de drukte slaagden wij er in om ter hoogte van de Wapper een groepje enthousiaste dansers ter posteren die hun beste dance-moves uit de kast haalden om aan de voorbijgangers te laten zien dat reuma ons niet klein krijgt en dat we met dat reuma toch positief in het leven staan.
Wij hopen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de bewustmaking van de buitenwereld: reuma is geen oudemensenziekte, maar komt ook bij kinderen voor. Al moet het gezegd: er is nog heel veel werk aan de winkel in dat bewustmakingsproces. Het Antwerpse publiek reageerde niet altijd even positief. Sommigen onder hen wilden duidelijk niet gestoord worden tijdens hun namiddagje shoppen... Maar toch, alle kleine beetjes helpen. En we kregen toch ook een reporter en fotograaf van de Gazet van Antwerpen op bezoek.
 
Hierbij bezorgen we jullie nu ook onze Reumakrant die we naar aanleiding van Wereldreumadag aan de voorbijgangers uitgedeeld werd. We willen jullie vragen om deze met jullie sociaal netwerk te delen om zo onze boodschap van "reuma, geen oudemensenziekte" mee te verspreiden.
 
De Orka-ontmoeting aansluitend aan de flashmob was gezellig. Zoals we het aangekondigd hadden: gelegenheid voor onze ouders om bij te praten over de ziekte van hun kinderen en hoe ze het doen in de levensfase waar ze nu in zitten, ervaringen en tips uit te wisselen; gelegenheid voor de oudste jongeren om te genieten van hun vrienden en samen te 'chillen' (hartverwarmend!). En voor de jongeren spel en entertainment op de speelplaats onder de deskundige begeleiding van Wouter en Leen. Dikke pluim voor jullie twee, alsook voor Hilde en Wim, die de volledige logistiek van het gebeuren voor hun rekening genomen hebben - in dat toch wel unieke kader van die oude antieke studiezaal van 'De Dames' waar de tijd wel leek stilgestaan te hebben. Bedankt aan allen die aan het succes van deze dag bijgedragen hebben. 
 
 
De ORKA kerngroep 
 

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden. Een filmpje volgt later.

 

Labels