SAVE THE DATE: RHEUMAMOOV

RheumaMoov Save the date

 

 

01/03/2024

 

Na een mooie eerste zomereditie in Mechelen, trekken we dit jaar al op zaterdag 1 juni naar Namen voor een nieuwe RheumaMoov. We zetten de hele reumatologiegemeenschap in beweging.

 

De Belgische reumatologen organiseren elk jaar in september een wetenschappelijk congres, afwisselend in het Vlaamse en het Waalse landsgedeelte. Dit jaar is het de beurt aan Namen. We warmen de stad alvast op op zaterdag 1 juni tijdens de tweede editie van RheumaMoov. De hele reumatologiegemeenschap verzamelt op de citadel voor een dag vol beweging, animatie, informatie en netwerken.


We voorzien een programma met voor elk wat wils. Heb je wat moeite met wandelen of ben je beperkt mobiel? Ook dan is er genoeg te doen.
De durvers gaan de beklimming van de citadel aan. Je kan kiezen tussen een looptocht of een recreatieve wandeltocht van ongeveer 2.5km. Wil je op weg naar boven eerder genieten van het uitzicht? Dan kan je met de ‘télépherique’ of de kabelbaan naar de citadel.


Aan de citadel zelf voorzien we workshops pilates, yoga, thai-chi en zo meer. Ook aan kinderanimatie wordt gedacht. Onze verenigingen zorgen voor diverse informatiestanden waar je terecht kan met vragen of een ongedwongen babbel met lotgenoten. Ook de reumatologen en andere zorgverleners zullen aanwezig zijn met standen en informatiemateriaal. Dorst of honger gekregen? Dan is er een uitgebreid aanbod aan hapjes en dranken.


RheumaMoov heeft verschillende doelen: enerzijds willen we de reumatologiegemeenschap van zorgverleners en mensen met reuma samenbrengen, over de taalgrens heen. Anderzijds willen we iedereen in beweging zetten, zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk door ons sportaanbod, figuurlijk door de mogelijkheid om geld in te zamelen voor reumaonderzoek en -projecten. 
Iedereen die de tocht naar boven doet, heeft de mogelijkheid om een actie op te zetten en sponsors te zoeken via onze fondsenwervingswebsite bij Koalect. Op die manier help je zowel wetenschappelijk reumaonderzoek als patiëntgeörienteerde projecten vooruit. En jezelf, natuurlijk, want je kan je sponsors niet teleurstellen!


Benieuwd hoe je kan meedoen? Wil je al inschrijven? Ga dan naar https://rheuma.koalect.com en zet alvast de eerste stap.