Reumakrant: Verhalen uit het leven

reumakrant

 

12/10/2023

 

Ook dit jaar een nieuwe ReumaKrant op Wereld Reuma Dag! Lees hier de inspirerende verhalen van lotgenoten.

12 oktober is Wereld Reuma Dag! Maar één dag is te weinig om reumatische aandoeningen de aandacht te geven die ze verdienen. Dan maken we er toch gewoon een reumamaand van?


Maar we moeten niet flauw doen. Reuma is er meer dan één dag of zelfs één maand. Voor mensen met de diagnose is het er elke dag. De ene dag wat beter dan de andere, maar telkens is het ‘s ochtends toch weer afwachten wat de dag zal brengen. Je reuma in handen nemen is belangrijk: wat kan je zelf doen om je ziekte te managen? Hoe maak je goede keuzes? Welke doelen heb je nog in het leven? Het is belangrijk om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Soms moet je je plannen bijsturen, loopt niet alles zoals je had gehoopt. Ook de mensen in deze krant moesten keuzes maken en hun leven een andere koers geven. Maar ze staan niet alleen! Informeer je, laat je begeleiden, zoek hulp waar nodig en mogelijk. En laat je in deze krant inspireren door verhalen van anderen.

 

Tijdens Wereld Reuma Dag wordt massaal aandacht gevraagd voor reumatische aandoeningen. Het ReumaHuis biedt, samen met al haar partners en de patiëntenorganisaties, volop kansen om reuma op een positieve manier aan te pakken. Hoe we dat doen, leest u verder in deze krant.