Resultaten van klinische studies in verstaanbare taal

 

07/02/2022

 

Ben jij geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek? Wil jij graag weten hoe het onderzoek rond jouw specifieke aandoening evolueert? Je vindt verstaanbare samenvattingen in het Nederlands op Trial Results Summaries.

 

Om ons ook in de toekomst de best mogelijke zorg te kunnen garanderen, werken onderzoekers dag in dag uit aan nieuwe behandelingsmogelijkheden.

De resultaten van al deze studies blijven meestal onzichtbaar voor de doorsnee patiënt. Toch kan het ook voor ons interessant zijn om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

 

Onderzoeksresultaten, geschreven voor in een voor iedereen verstaanbare taal, kan je vinden op Trial Results Summaries. Deze website laat toe te zoeken op trefwoorden. Zo kan je gericht op zoek gaan naar zaken die relevant zijn voor jou. De samenvattingen zijn duidelijk geschreven en vormgegeven, zodat je makkelijk kan begrijpen waar de studie over ging. De rapporten vind je in elke taal waarvan ook patiënten deelnamen aan het onderzoek. Zie je geen Nederlands, dan wil dat zeggen dat er geen Belgisch of Nederlands centrum meedeed aan de studie. Uiteraard kan je dan wel de Engelse, Franse, ... versie lezen.

 

Ga zelf gerust eens grasduinen. Er zitten zeker en vast interessante documenten bij! Lees hier meer.