Problemen levering methotrexaatinjecties

 

24/03/2021

 

Momenteel heerst er een out of stock voor een bepaalde soort van methotrexaatinjecties. Dit betekent dat er voor een langere periode een bepaalde soort MTX-injecties, gebruikt bij reumatische aandoeningen, niet meer beschikbaar is op de markt. Na contactopname met de betrokken firma is niet duidelijk hoe lang deze injecties niet beschikbaar zullen zijn. 

 


De betrokken firma heeft de artsen, apothekers, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG),… op de hoogte gesteld. Het bedrijf doet er alles aan om de productie van de injecties zo snel mogelijk terug op peil te krijgen. 
Er zijn alternatieven op de markt, in vorm van tabletten of injecties, geproduceerd door andere firma’s. Maar ook bij een andere firma die methotrexaatinjecties produceert is er een tekort aangekondigd, zeker al voor de periode van eind maart tot eind mei 2021.  


De partners van het ReumaHuis contacteerden het FAGG en het RIZIV met de vraag naar acties. Het is immers niet de eerste keer dat zo'n stockbreuk voorkomt, waar heel veel patiënten de dupe van zijn.

 


Krijg je methotrexaatinjecties om je reumatische aandoening onder controle te houden/krijgen en ervaar je problemen met de levering, neem dan contact op met je arts voor meer informatie.