Patiëntexperten ontvangen diploma

 

02/12/2021

 

De eerste lichting patiëntexperten van het Patient Expert Center (PEC) ontvingen vandaag hun (virtuele) diploma. We verwelkomen 23 nieuwe enthousiaste patiëntexperten in de reumatologie.

 

De opleiding van het PEC startte in mei van dit jaar en sloot af in november. De cursisten volgden verschillende modules, zowel ziekte-overschrijdende als reumaspecifieke. Ze kregen les in onder meer de sociale wetgeving en tegemoetkomingen, de ontwikkeling van geneesmiddelen, de psychologische impact van chronisch ziek zijn, communicatie, ....

 

Deze 23 mensen kunnen vanaf vandaag ingezet worden in diverse projecten die ReumaNet aangaat met verschillende partners in de zorg. Voor 2021 tellen we ondertussen vijftig projecten die met succes werden afgewerkt.

 

In 2017 en 2019 organiseerde ReumaNet al twee pilootopleidingen. Enkele patiëntexperten ontvingen nog geen diploma omwille van de coronasituatie. Dat werd afgelopen maandag rechtgezet. Uiteraard werden deze pe's al wel ingezet in de afgelopen jaren.

 

PROFICIAT AAN ALLE PATIËNTEXPERTEN! Petje af voor hun motivatie, hun inzet, hun doorzettingsvermogen. Dankzij hen kunnen we werken aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met reumatische aandoeningen.

 

De lichting van 2021

 

 

De 'oude' garde