Oranje knoop trekt vanaf oktober door Vlaanderen

 

19/07/2022

 

In 2022, 2023 en 2024 maakt de RA Liga van de oranje knoop een begrip. Via kunst brengen ze RA onder de aandacht. In oktober 2022 start hun tour door Vlaanderen met een eerste bezoek aan Tessenderlo, gevolgd door Leuven.

 

RA Liga vzw deelt samen met zorgverleners en academici informatie, kennis en ervaring waardoor patiënten makkelijker hun eigen zorgproces en leven in handen nemen.
Een simpele knoop vastmaken; voor mensen met reumatoïde artritis (RA) kan dit een hele opgave zijn.
Meer dan 100.000 Belgen lijden aan deze onderbelichte ziekte met meestal onzichtbare maar ingrijpende symptomen. Vaak leven ze moeizaam met hun klachten en wordt hun diagnose pas laattijdig gesteld. Nochtans kunnen een vroege herkenning en een passende behandeling hun ziekte afremmen en onherstelbare schade voorkomen.

Samen maken we reumatoïde artritis bespreekbaar.

 

Op 7, 8 en 9 oktober strijkt de RA Liga neer in Tessenderlo. Op vrijdagavond 7 oktober staat een infoavond gepland met gastsprekers Dr. Langenaken en reumaverpleegkundige Thanny Bries. Patiëntexpert Nelly Creten licht RA toe vanuit een persoonlijk standpunt. Nadien opent burgemeester Karolien Eens de tentoonstelling.

Meer info over de activiteiten in Tessenderlo vind je hier.
Inschrijven voor de vrijdagavond kan tot 4 oktober via info@raliga.be

 

Op donderdag 13 oktober om 19u vindt er een infomoment plaats in de Bib in Leuven. Prof. Patrick Verschueren geeft duiding bij de nieuwe inzichten in de behandeling van RA. Patiëntexperte Nelly Creten geeft ook hier haar persoonlijke ervaringen mee. 

Meer info over de activiteit in Leuven vind je hier.

Inschrijven kan hier.