ORAnje knoop trekt door het land

 

14/09/2022

 

Begin oktober start de RA Liga met een sensibiliseringsactie door Vlaanderen. Bijna zeventig kunstwerken, geïnspireerd door de oRAnje knoop, zullen de komende drie jaar door het land trekken. Op 7, 8 en 9 oktober staat een bezoek aan Tessenderlo gepland, gevolgd door het ReumaHuis in Zaventem op 12 oktober en de bib in Leuven op 13 oktober.

 

Een simpele knoop vastmaken, kan voor mensen met reumatoïde artritis (RA) een hele opgave zijn. 
Meer dan 100.000 Belgen lijden aan deze onderbelichte ziekte met meestal onzichtbare maar ingrijpende symptomen. Vaak leven ze moeizaam met hun klachten en wordt hun diagnose pas laattijdig gesteld. Nochtans kunnen een vroege herkenning en een passende behandeling de ziekte afremmen en onherstelbare schade voorkomen.
De oRAnje knoop als teken van betrokkenheid. Een sensibiliseringscampagne waarmee we door  Vlaanderen trekken. We verstrekken  informatie rond RA via lezingen en we brengen onze kunstboodschap onder de mensen.

Minstens 67 kunstwerken van grote en kleine kunstenaars die onze boodschap creatief hebben vertolkt, mogen we voorstellen. Deze werken zullen allemaal te zien zijn in Tessenderlo, iets minder in Zaventem en enkele in Leuven.

RA Liga vzw deelt samen met zorgverleners en academici informatie, kennis en ervaring waardoor patiënten makkelijker hun eigen zorgproces en leven in handen nemen.


    
 

Het programma voor dit najaar:

 

Samen maken we reumatoïde artritis bespreekbaar.