Onderzoek naar ervaringen van mensen met fibromyalgie

enquete

 

17/07/2023

 

Onderzoekers uit Portugal, gesteund door een internationaal team, meten de ziektelast bij mensen met fibromyalgie.

 

Het onderzoek heeft tot doel meer te weten te komen over de klinische kenmerken, levensgebeurtenissen en ziektelast die mensen met fibromyalgie gewoonlijk ervaren. Veel van deze symptomen en bronnen van lijden worden door patiënten vaak over het hoofd worden gezien en ondergewaardeerd, zowel door lotgenoten als door zorgverleners.

Jouw hulp als patiënt is essentieel om de onderzoekers te helpen deze aandoening beter te begrijpen en bewustzijn en respect te kweken bij de wetenschappelijke gemeenschap en besluitvormers.

 

Deelnemen kan door deze link aan te klikken (klik hier). Je kan deelnemen aan dit onderzoek als je tussen de 18 en 65 jaar oud bent en bij wie formeel de diagnose Fibromyalgie is gesteld door een arts. De vragenlijst is in het Nederlands.

De online enquête duurt ongeveer 25 minuten. De onderzoekers beseffen dat dit een vrij uitgebreide vragenlijst is. Heb alsjeblieft geduld: het is niet mogelijk om alle last die de ziekte op je legt volledig te begrijpen zonder alle mogelijke domeinen te behandelen.

 

Ik doe mee!