Onderzoek naar effecten van voedingssupplementen

stoelgangonderzoek

 

20/10/2023

 

UPDATE: ook mannen kunnen meedoen EN de leeftijd werd verlaagd naar 40 jaar. Doe jij mee?

 

Voor een onderzoek naar de effecten van specifieke voedingssupplementen wordt gezocht naar vrouwen en mannen ouder dan 40 met osteoporose om éénmalig een stoelgangstaal te doneren. 

 

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de microben in onze darm, genaamd 'microbioom', en in het bijzonder de bacteriën, een zeer belangrijke rol speelt in de gezondheid van het individu, maar ook in het tot ontwikkeling komen van bepaalde ziekten. ProDigest heeft expertise in de studie van deze bacteriën met als uiteindelijke doel oplossingen te vinden om de algehele gezondheid te verbeteren en om specifieke ziekten te voorkomen en te behandelen.


In deze studie doen ze onderzoek naar het effect van specifieke voedingssupplementen op het dikke darmmicrobioom van patiënten die lijden aan osteoporose. Daarvoor zijn ze op zoek naar twaalf personen (donoren) die bereid zouden zijn eenmalig een stoelgangstaal te doneren voor dit onderzoek.

Deelnemen kan anoniem. In ruil voor je deelname ontvang je een bon van 25€.

 

Geïnteresseerd? Contacteer biobank@prodigest.eu voor 15 november met de boodschap dat je interesse hebt om deel te nemen aan het onderzoek. Zij bezorgen je vervolgens alle materiaal om de stoelgang te verzamelen (o.a. afsluitbaar doosje) alsook de nodige documenten . In het comfort van je eigen thuis collecteer je de stoelgang in het doosje en het wordt binnen de twee dagen opgehaald. Snel en simpel!

 

Meer informatie vind je hier (klik hier).