Onderzoek naar behandeling chronische kniepijn

Cogeniusstudie

 

08/08/2023

 

Onderzoekers vanuit heel België vergelijken de standaard behandeling van chronische kniepijn met nieuwe therapieën. Heb jij al meer dan twaalf maanden last van kniepijn? Dan kan jij misschien meedoen.

 

Kom ik in aanmerking voor de COGENIUS studie?
Indien je al meer dan een jaar lijdt aan chronische kniepijn die veroorzaakt wordt door (osteo)artrose of indien je lijdt aan aanhoudende pijn na de plaatsing van een totale knieprothese en de standaardbehandelingen lijken jou niet meer te helpen, dan kom je misschien in aanmerking om deel te nemen aan de COGENIUS studie.

De behandeling
Tijdens deze studie wordt er onderzocht of chronische kniepijn verholpen kan worden via een behandeling met radiofrequentie (RF). Tijdens deze behandeling worden er 3 naalden geplaatst in de knie ter hoogte van de kniezenuwen die verantwoordelijk zijn voor de geleiding van pijnsignalen van de knie naar de hersenen. Via deze naalden wordt er een stroom toegediend en dit zal leiden tot een blokkade van de pijngeleiding. Dit kan jouw kniepijn verminderen.

 

Interesse? Je vindt meer informatie over de duurtijd, de procedure en de voorwaarden hier. 

(Wanneer je de QR-code van de poster scant, kom je op de homepage. Klik op 'Ik ben patiënt/Je suis un patient' voor meer informatie in verstaanbare taal)