Onderzoek: Fysieke activiteit in het dagelijks leven

 

13/03/2023

 

Heb jij één van volgende aandoeningen: chronische lage rugpijn, chronische nekpijn, chronische schouderpijn, osteoartritis/artrose, chronische temporomandibulaire stoornis of fibromyalgie? Dan kan jij deelnemen aan een onderzoek van de UHasselt rond fysieke activiteit in het dagelijks leven.

 

Onderzoekers van UHasselt voeren een studie uit rond de invloed van de intensiteit van de fysieke activiteit in het dagelijks leven op de pijn en beperking die personen met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat ervaren. Daarnaast bekijken ze ook wat de barrières zijn om fysiek actief te zijn. Tenslotte gaan ze na welke invloed de intensiteit van fysieke activiteit heeft op de motivatie om een revalidatieprogramma uit te voeren.


De vragenlijst invullen duurt zo'n drie kwartier. Dat is best wel wat, maar geeft de onderzoekers heel wat informatie over hoe wij als mensen met chronische aandoeningen kijken naar fysieke activiteiten. Met de gegevens kunnen toekomstige zorgprogramma's beter afgestemd worden op onze noden. Je inbreng is daarom heel waardevol.

 

Je vindt hier (klik hier) meer informatie. De vragenlijst invullen kan hier (klik hier).

De vragenlijst invullen kan tot 31 december 2023.