Nieuwsbrief Fonds Wetenschappelijk ReumaOnderzoek

03/10/2017

Het FWRO geeft sinds kort een nieuwbrief uit. Kom meer te weten over reumaonderzoek.

Nog geen twintig jaar geleden waren de medische vooruitzichten voor personen met een chronische reumatische aandoening (artritis, artrose, reumatoïde artritis, osteoporose, spondylitis ankylosans, juveniele artritis, lupus, sclerodermie, inflammatoire spierziekten …) verre van goed. Daarom werd het Fonds voor Wetenschappelijk Reumaonderzoek (FWRO) opgericht in 1999.

 

Het FWRO heeft als doel het verbeteren van de levenskwaliteit van personen met een van die aandoeningen. Sinds 2009 zet het Fonds haar activiteiten verder onder toezicht van het Koning Boudewijnfonds.

 

Het FWRO ondersteunt het wetenschappelijk onderzoek in ver-band met de oorzaken, de behandeling en de evaluatie van reumatische aandoeningen. Meer dan 100 reumatologen en paramedici hebben een wetenschappelijke prijs, een reisbeurs of financiële steun gekregen om hun onderzoek uit te voeren. Het FWRO financiert eveneens sociale projecten gebaseerd op een samenwerking tussen medische en niet-medische partners, zoals patiëntenverenigingen; het heeft onder meer bijgedragen tot de verbetering van behoud van/terugkeer naar het werk van patiënten geconfronteerd met belangrijke functionele beperkingen te wijten aan hun aandoening.

 

Sinds kort geeft het FWRO een nieuwsbrief uit met een blik op projecten die steun mochten ontvangen van het FWRO.

We delen deze nieuwsbrief graag met u. Lees hem hier.