Nieuwe premie individueel maatwerk

prachtvaneenwerkkracht

 

19/07/2023

Heb je een chronische ziekte en wil je (opnieuw) werken? Weet je niet zeker hoe je daaraan begint? VDAB is er om samen met jou stappen richting werk te zetten, in afstemming met je arts. Zo kan je je competenties bijschaven of anders inzetten voor een job die bij je past. VDAB beschikt daarnaast ook over hulpmiddelen voor je werkgever.

 

Vanaf 1 juli 2023 kan je werkgever een premie individueel maatwerk krijgen als je arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem invloed heeft op hoe je je job uitoefent. Zo verhogen je kansen op de arbeidsmarkt. Individueel maatwerk vervangt de Vlaamse ondersteuningspremie (VOP).

Individueel maatwerk bestaat voor werkgevers uit een loonpremie en/of een begeleidingspremie. Met de loonpremie kan je werkgever eventuele bijkomende kosten voor de organisatie vergoeden. Denk aan kosten voor een aangepast computerscherm, speciaal bureaumateriaal, ... Er is veel mogelijk.

Met de begeleidingspremie kan je werkgever de kosten voor de begeleiding compenseren. Voor zelfstandigen is er een ondersteuningspremie voorzien.

 

Meer weten? Lees dan hier verder.