Nieuw: boek over artrose, ervaringen van een patiënte

 
 
01/10/2015
 
Vers van de pers: Mijn tocht door Artroseland en 25 andere landen
 
 
Zopas verscheen een boek over het leven met artrose, van een Nederlandse patiënte die uiteindelijk in Vlaanderen geholpen wordt. 
 
Dit is wat je mag verwachten:
Hetty krijgt in de loop van bijna vijftien jaar te maken met ernstige artrose in een achttal gewrichten. Ze is fervent wandelaar en maakt veel actieve reizen. Dit wil ze niet opgeven en ze gaat op zoek naar vervanging van de gewrichten.
In Nederland is dat vaak problematisch en dan gaat ze naar Belgie voor de operaties. Dr. Alex Kloeck, orthopeed te Gent, plaatst heup- en knieprotheses en Dr. van der Kelft, neurochirurg te St Niklaas, opereert haar rug en nek.
Tussendoor blijft ze reizen naar haar mogelijkheden. Uiteindelijk komt, voorlopig, een einde aan de operaties en reist ze af naar Argentinie.
Ga mee met de tochten van Hetty door twee werelden: haar artrosewereld en haar reiswereld. 
 
 
Hetty is in juli 1958 geboren in Den Haag, Nederland. Ze is slecht in stil zitten en wil altijd maar bewegen. Buiten spelen, turnen en later fietsen, wandelen en langlaufen zijn haar hobbies. In 1988 wordt ze communicatie adviseur bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu heet dat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu). Vanaf 2005 is ze beleidsmedewerker zeevaart bij hetzelfde ministerie. In haar vrije tijd reist ze graag, naar landen binnen en buiten Europa. 
 
 
Het boek kost 15.75 euro, inclusief verzending naar België. Bestellen kan via deze link.
 
Er ligt ook een inkijkexemplaar in het Reuma Expertise Huis.