Maak werk van je werk met de ReumaCoach

 

07/12/2017

 

Vragen over reuma en werk: raadpleeg de ReumaCoach van ReumaNet

 

Een diagnose van een reumatische aandoening heeft niet enkel een impact op je gezondheid, maar ook op je werksituatie. Omdat de regelgeving hierrond complex is en vaak verandert, stelt ReumaNet, in samenwerking met het RIZIV, een ReumaCoach ter beschikking.

 

Lees de flyer hier.

 

Anja Marchal, medewerker van ReumaNet, gespecialiseerd in vragen rond tewerkstelling en alles wat daar bij komt kijken, helpt al enkele jaren mensen met vragen rond werk op weg. In 2016-2017 volgde zij een gespecialiseerde opleiding tot Disability Management/return to work coördinator, waardoor zij nog beter op de hoogte is van wat de regelgevingen en mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

 


Het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering) keurde in september het project ‘ReumaWerkt’ goed. Het instituut stelt een som geld ter beschikking aan ReumaNet om mensen met een reumatische aandoening en vragen rond tewerkstelling nog beter te kunnen begeleiden. Het project zal anderhalf jaar lopen en start in januari 2018.

 


De ReumaCoach kan met veel vragen helpen: Is je job nog vol te houden? Denkt je werkgever dat werken met reuma niet kan? Hoe pak je een sollicitatie aan, nu je plots chronisch ziek bent? Word je uitgenodigd op een gesprek met de adviserende arts van je mutualiteit of door je arbeidsarts en weet je niet hoe je je hierop kan voorbereiden?
Anja gaat samen met jou op zoek naar je fysieke mogelijkheden, je talenten en interesses en bekijkt wat de mogelijkheden zijn op de werkvloer. Ze bereidt je voor op gesprekken met de werkgever of de arbeidsgeneesheer, weet perfect hoe je opnieuw, eventueel deeltijds, terug aan de slag kunt zonder verlies van rechten en motiveert je om een nieuw pad te zoeken waar je je goed bij voelt.

 

 

Heb jij vragen rond tewerkstelling? Aarzel dan niet en maak een afspraak met de ReumaCoach!
 
De ReumaCoach is te bereiken:
Via mail: anja@reumanet.be
Telefonisch op dinsdag en donderdag tussen 11 en 13u. (0470/329.457)
Bezoekadres: Imperiastraat 16 in Zaventem (parkeergelegenheid voor de deur), elke dinsdag en donderdag tussen 11 en 13u. 
Maak je liever op een ander moment een afspraak, dat kan ook.

 


Blijf niet met je vragen zitten, maar maak werk van je werk!

 

Labels