Krijg jij je reuma onder controle?

Brigitta

 

03/01/2024

 

Reumatische aandoeningen zijn chronische aandoeningen die niet te genezen zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we zomaar bij de pakken moeten blijven zitten. Is remissie voor jou een doel?

 

Remissie, of het onder controle krijgen van de ziekte, betekent dat de ziekte slaapt, al dan niet met medicatie. De levenskwaliteit verbetert en mensen kunnen (de meeste van) hun doelen, al dan niet wat bijgesteld, opnieuw bereiken. 

Het is belangrijk om met je behandelende artsen te spreken over remissie: wat is voor jou belangrijk? Welke dingen wil je nog bereiken, ondanks je aandoening? Zo kan je samen op zoek naar het beste behandelplan voor jouw situatie.

 

Denk eraan dat er naast medicatie ook nog andere dingen nodig zijn om je aandoening onder controle te krijgen. Zo is lichaamsbeweging belangrijk, net als gezonde en gevarieerde voeding. Zorg ook voor je mentale welzijn.
Heb je hulp en/of tips nodig? Weet dat je altijd terecht kan bij ReumaNet of bij één van de lidorganisaties CIB-Liga, ORKA, RA Liga, VLFP, VVSA en Jong en Reuma.

 

Meer weten over remissie? Lees verder op onze pagina 'Wat is reuma?'

 

ReumaNet start met een nieuwe campagne rond remissie. Ontdek hoe andere patiënten hun reuma onder controle kregen. Hun tips kunnen jou misschien ook op weg zetten!

Download hier de gids rond remissie. (Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en verwijderd na de campagne.)

 

PDF - Reuma en Remisie

* Verplicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campagne met de steun van Abbvie.