Ilse Weeghmans (VPP) gelauwerd

 

14/07/2017

 

Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform ontving op 11 juli een groot ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. “Het is een erkenning voor de patiëntenverenigingen die dag in dag uit andere patiënten bijstaan en het gezondheidsbeleid ondersteunen met hun ervaringsdeskundigheid”, aldus Weeghmans.
 
 
Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, reikt de Vlaamse regering eretekens uit aan personen die een uitzonderlijke bijdrage leverden voor de Vlaamse Gemeenschap of het Vlaamse Gewest. Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform, ontvangt een groot ereteken.
“Het is een enorme verrassing dat ik een groot ereteken krijg. Ik vind het een mooie erkenning voor de patiëntenverenigingen in Vlaanderen die dag in dag uit andere patiënten bijstaan en ondersteunen. Maar het is ook een erkenning voor een grote groep van mensen met een chronische ziekte die niet betoogt, maar die heel wat noden en knelpunten hebben. Het is hun stem die het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) vertolkt”, zegt Weeghmans.
 
 
“Mensen met een chronische ziekte verbonden met elkaar”               
Het Vlaams ereteken symboliseert de verbondenheid tussen mensen. “Dankzij mijn prijs is een ontzettend grote groep van mensen met een chronische ziekte symbolisch met elkaar verbonden én krijgen ze zo een stem”, aldus Weeghmans. Die verbondenheid zie ik ook terug in mijn personeelsteam dat zich met grote betrokkenheid inzet voor de patiëntenverenigingen. Bovendien is de prijs ook een waardering van de bestuursvrijwilligers die met hun ervaringsdeskundigheid het beste van zichzelf geven voor hun eigen patiëntenvereniging maar ook voor andere verenigingen in Vlaanderen”, zegt Weeghmans.
 
“Tenslotte erkent deze prijs ook de ervaringsdeskundigheid van patiëntenverenigingen. Die wordt gebruikt om de kwaliteit van de zorg in Vlaanderen te verhogen en de patiënt echt centraal te zetten”, besluit Weeghmans. 
 
 

Verder lezen kan hier.

 

Bron: Vlaams Patiëntenplatform