Heeft Chris Van Tongelen last van reuma?

 
 
PERSBERICHT
 
Steun uit showbizz voor kinderen met reuma
 
Mechelen, 18 februari 2017
 
ORKA, de vereniging van Ouders van ReumaKinderen en –Adolescenten, bestaat tien jaar. Nieuwe peter Chris Van Tongelen van de Romeo’s zet voortaan zijn schouders onder de organisatie.
 
Het is weinig bekend, maar kinderen kunnen ook reuma krijgen. Om deze patiëntjes, maar ook hun ouders en families bij te staan, werd tien jaar geleden ORKA opgericht. De vereniging groeide uit tot een enthousiaste groep die naast informatieve sessies ook elk jaar een reumakamp organiseert. “Ouders van een kind met reuma hebben nood aan specifieke begeleiding”, vertelt kartrekker Kathleen Sohier. “Gevoelens van machteloosheid nemen vaak de overhand, wij staan ze met raad en daad én ervaringsdeskundigheid bij. Kinderreuma heeft een grote impact op het gezin, wij proberen het allemaal wat te verlichten. Vooral het jaarlijkse kamp is telkens opnieuw een groot succes: de kinderen kunnen spelen tussen lotgenoten, zonder zich zorgen te moeten maken over hun beperkingen.”
 
 
Romeo’s
Op zaterdag 18 februari viert ORKA haar tienjarig bestaan in Kasteel Tivoli in Mechelen. De vereniging stelt daar ook de kersverse peter voor. Chris Van Tongelen van de Romeo’s zal voortaan meewerken om kinderreuma meer bekend te maken bij het grote publiek. Hij neemt de fakkel over van actrice Hilde De Baerdemaker. “We zijn blij met zijn inzet”, aldus Kathleen. “Ouders van een kind met reuma botsen nog te vaak op vooroordelen. Mensen weten niet dat kinderen ook reuma kunnen krijgen. We hopen dat Chris de aandacht hierop kan vestigen, zodat er meer begrip komt voor deze aandoening. De kinderen willen gewoon kind zijn, ongeacht hun reuma. Dat moeten we hen gunnen.”
 
 
 
Meer info:
ORKA maakt deel uit van ReumaNet, het samenwerkingsplatform van reumapatiëntenorganisaties. De website www.kinderreuma.org bevat specifieke informatie, op maat van kinderen en jongeren en heeft een aparte sectie voor ouders of jeugdbegeleiders. Op www.reumanet.be staat algemene info over reumatische aandoeningen. ReumaNet en ORKA zijn te bereiken via info@reumanet.be