G-Sport Vlaanderen en KU Leuven brengen bewegingsdeelname in kaart

Bewegen

 

21/12/2023

Sommige mensen doen aan sport, anderen besteden hun vrije tijd liever aan iets anders. Of je nu tot de eerste of tweede categorie behoort, jouw kijk op G-sportparticipatie is van belang!  Een nieuw onderzoek brengt in kaart waar de drempels liggen om te bewegen als je een beperking hebt.


 
KU Leuven en G-sport Vlaanderen hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen om bewegingsdeelname bij iedereen tussen 6 en 80 jaar met een visuele, verstandelijke, fysieke, auditieve beperking, psychische kwetsbaarheid, autisme of chronische aandoening (= G-sportparticipatie) op grote schaal in kaart te brengen. Je leest er alles over via deze link (klik hier).
 
Met hun vragenlijst willen ze meer te weten komen over jouw redenen en drempels om al dan niet aan sport of bewegen te doen. Voor hun grootschalige bevraging wordt ook jouw medewerking gevraagd. Aan de hand van deze resultaten zal G-sport Vlaanderen haar beleid opnieuw vormgeven, nog meer drempels wegwerken en kansen creëren voor alle (potentiële) G-sporters. 


Klik hier om naar de studie te gaan en deel je mening!  
 

Wat is G-Sport?

G-sport is de verzamelnaam voor elke sportbeoefening of aangepaste beweegvorm van personen met beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening.

Wat is G-Sport Vlaanderen?

G-sport Vlaanderen inspireert, creëert kansen en neemt drempels weg zodat alle (potentiële) G-sporters op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen - op maat van hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities.