Voorzitter KBVR kondigt Wereld Reuma Dag aan

 

01/10/2022

 

Oktober is reumamaand. Dokter Jan Lenaerts, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie, brengt zijn boodschap voor Wereld Reuma Dag 2022.

 

Omdat één dag niet genoeg is om aandacht te vragen voor reumatische aandoeningen, laten wij een hele maand van ons horen. Dr. Lenaerts mag de reumamaand alvast inluiden.

Je vindt zijn boodschap hier.

 

WIJ ZOEKEN… JOU!

 

30/09/2022

 

 

Een nieuw onderzoek rond reumatoïde artritis (RA) gaat binnenkort van start in samenwerking met ReumaNet.

Jullie hulp is hierbij van onschatbare waarde!

 

DOEL VAN HET ONDERZOEK?

Het doel van dit onderzoek is om beter te begrijpen hoe het is om te leven met reumatoïde artritis.

We willen begrijpen met welke moeilijkheden en uitdagingen lotgenoten mogelijks geconfronteerd worden.

ORKA wandelt op 16 oktober in Antwerpen

 

28/09/2022

 

ORKA zet al stappend kinderreuma in de kijker. Je kan meestappen op zondag 16 oktober om 14u30 in Deurne (Antwerpen). Voor de kinderen wordt animatie voorzien.

 

Na de geslaagde editie van oktober 2021 nodigt ORKA jullie dit jaar uit in het ‘Rivierenhof’ in Deurne.
 
Ze verwachten je op zondag 16 oktober om 14u30 naast de Brasserie, inkom Turnhoutsebaan 232 in Deurne.

Wagens zijn niet toegelaten in het park: je kan parkeren in de buurt. De locatie is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Welkom op het ReumaCafé op 12 oktober

 

22/09/2022

 

Op woensdag 12 oktober zet het ReumaHuis de deuren open voor een live ReumaCafé naar aanleiding van Wereld Reuma Dag. Iedereen is van harte welkom.

 

Op woensdag 12 oktober is het Wereld Reuma Dag. ReumaNet, CLAIR, de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie en de Belgian Health Professionals in Rheumatology nodigen je van harte uit voor een avond vol updates van Belgisch wetenschappelijk onderzoek in de reumatologie.

 

Oefengroepen VVSA zetten deuren open

 

26/09/2022

 

In de week van 10 tot 14 oktober zetten de oefengroepen van de Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis (VVSA) de deuren open voor alle geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met het beweegaanbod.

 

25 september: Werelddag van de Apotheker

 

25/09/2022

 

Op 25 september 2022 is het de Werelddag van de Apotheker, een jaarlijkse campagne georganiseerd door het International Pharmaceutical Federation (FIP) om het apothekersberoep overal ter wereld in de kijker te zetten. Dit jaar is het thema 'Pharmacy united in action for a healthier world'.