Heb jij een digitale oplossing voor jouw reuma?

 

11/08/2020

 

Reumatische aandoeningen kan je aanpakken met medicijnen, maar ook met zelfzorg. En hier bestaan heel wat digitale hulpmiddelen voor. Wat helpt jou om jouw reuma te managen? Schrijf jouw verhaal neer en win een reis naar Parijs en 1000 euro!

 

De Europese Liga tegen Reuma (EULAR) organiseert elk jaar de Stene Prijs, een verhalenwedstrijd voor mensen met reuma. Vanuit alle hoeken van Europa lezen we inspirerende, maar ook confronterende verhalen over leven met een reumatische aandoening. 

Najaarscursus ReumaUitgedaagd! afgelast

 

05/08/2020

 

Omwille van de coronacrisis zijn we genoodzaakt de cursus ReumaUitgedaagd! van eind oktober 2020 te annuleren.

We bekijken zo snel mogelijk wanneer we deze zelfmanagement cursus opnieuw kunnen inplannen in 2021. Dat er eentje komt, staat vast.
We houden jullie op de hoogte.

 

Infosessie over psychologische impact coronacrisis

 

27/07/2020

 

EULAR PARE organiseerde onlangs een online informatiesessie rond ‘Hoe omgaan met de psychologische impact van de COVID-19 pandemie’. 
Tijdens deze sessie werden de bezorgdheden en psychologische stress tijdens de pandemie aangekaart (bvb de angst om ziek te worden, angst om naar de arts te gaan, schrik om job te verliezen, sociale isolatie, …) 

Extra financiële ondersteuning coronacrisis

 

14/07/2020

 

Heb jij een Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT) of een integratietegemoetkoming (IT)? Of heb je een gezin met kinderen en heb je veel inkomensverlies geleden? Dan heb je misschien recht op een corona-toeslag!

 

Terugblik op vier maanden coronacrisis door VPP

 

07/07/2020

 

Het Vlaams PatiëntenPlatform (VPP) blikt terug op de afgelopen maanden. Het coronavirus hield ons lange tijd in de ban. En hoewel de maatregelen versoepelen, blijft waakzaam zijn de boodschap.

 

Maar hoe verliep de zorg ondertussen? En welke acties ondernam het VPP om de belangen van chronisch zieken te verdedigen?

Save the date: online ReumaCafé op 12 oktober

 

06/07/2020

 

Wereld Reuma Dag 2020: Online informatiesessie op 12 oktober om 19u.

 

Noteer alvast in je agenda! We plannen een veilige informatiesessie rond Covid-19 op maandag 12 oktober om 19u, naar aanleiding van Wereld Reuma Dag.

Op de agenda:

  • Mentale impact van coronacrisis
  • Ervaringen en tips van een patiënt expert met RA
  • Informatie over vaccineren voor mensen met reumatische aandoeningen

 

ReumaHuis gesloten in juli

 

23/06/2020

 

De zomervakantie staat voor de deur. Traditiegetrouw doen wij de deuren van het ReumaHuis een maandje dicht.

 

Van 1 tot 31 juli nemen wij geen telefoon op, de mails worden minder frequent gelezen. We vragen even jullie geduld.

Heb je een dringende vraag, contacteer ons dan via info@reumanet.be

 

We wensen jullie een mooie en vooral gezonde zomer en horen jullie graag terug vanaf augustus!

 

ReumaNet

 

 

Kunstproject voor mensen met reuma

 

29/06/2020

 

Ben jij een creatieve duizendpoot? Word je al meer dan tien jaar behandeld voor een reumatische aandoening? Stuur dan jouw kunstwerk in en zie het gepubliceerd in een gloednieuw boek.

 

Reumatische aandoeningen worden op veel verschillende manieren aangepakt. Er bestaan medicijnen, maar evengoed volgen mensen kinesitherapie of andere beweegsessies, is er psychologische ondersteuning, en zo meer.