Nieuwe opleiding tot Patiënt Expert

 

18/12/2020

 

In maart 2021 start het Patiënt Expertise Centrum met een nieuwe opleiding tot patiënt expert. ReumaNet zoekt geëngageerde mensen met een reumatische aandoening, of ouders van een kind met reuma, om mee te stappen in het PEC-verhaal.

 

Onze betere wensen voor 2021

 

23/12/2020

 

We sluiten een bijzonder jaar af. Maar we kijken hoopvol vooruit naar een jaar vol nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen, nieuwe ontmoetingen.

 

ReumaNet wenst je fijne feestdagen.

Blijf veilig, blijf gezond, blijf in contact.

 

Wij doen het even rustig aan. Vanaf 4 januari zijn we er terug.

 

 

 

 

Eerste gegevens COVID-19 en reuma geanalyseerd

 

15/12/2020

 

De COVID-19 Global Rheumatology Alliance verzamelde wereldwijd cijfers over de impact van COVID-19 op mensen met reumatische aandoeningen. Een eerste analyse wijst uit dat deze groep mensen niet méér risico loopt op hospitalisatie of ernstige complicaties door corona dan de doorsnee bevolking.

 

Mogen wij op jouw gift rekenen?

 

11/12/2020

 

Onze vereniging dankt haar kracht aan de vele vrijwilligers die hun schouders onder onze werking zetten. Ook in deze moeilijke tijden blijven zij innoveren om op de best mogelijke manieren te helpen.

Maar koken kost geld.

 

ReumaNet en de leden-patiëntenorganisaties ontvangen geen overheidssteun. Dit jaar vallen helaas ook de inkomsten van de Warmste Week weg. 

Wij zijn dus meer dan ooit afhankelijk van giften voor onze werking.

Herbekijk webinar Osteoporose

 

10/12/2020

 

Herbekijk hier de webinar Osteoporose met Dr. Luc De Clercq (GZA) en Lut Anseeuw.

 

Op woensdag 9 december gaf Dr. Luc De Clercq uitgebreid uitleg over osteoporose. Zowel diagnose als behandeling en preventie kwam aan bod. Ervaringsdeskundige Lut Anseeuw vertelde nadien hoe zij als patiënte omgaat met haar aandoening en gaf een heleboel tips.

Maak reuma mee zichtbaar!

 

01/12/2020

 

MAAK REUMA ZICHTBAAR! 

Vandaag lanceren we de campagne 'Maak reuma zichtbaar!' Mensen met reumatische aandoeningen en hun zorgverleners laten zien wie ze zijn.

 

Reumatische aandoeningen zijn vaak onzichtbaar. Mensen vinden het moeilijk om uit te leggen hoe ze zich voelen, wanneer je aan de buitenkant niets ziet. Toch zijn de ziektes altijd aanwezig en hebben ze een impact op de levenskwaliteit.

Met deze campagne willen we tonen dat er héél veel mensen zijn met reuma, van alle leeftijden!