Fortloop Puurs tvv wetenschappelijk reumaonderzoek

 

21/09/2022

 

Op zondag 25 september kan je deelnemen aan de Fortloop in Puurs. De opbrengst gaat integraal naar het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek.

 

Je kan kiezen tussen 5, 10, 15 of 20km. Voor de kinderen zijn er aparte afstanden.

Meer informatie over de Fortloop vind je hier.

 

Eén van de jaarlijkse sponsors lijdt aan reumatoïde artritis.

Heleen deelt haar verhaal.

Dit jaar steunt de Fortloop ‘Hand in Hand, Samen tegen Reuma’, een vereniging die zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek en sensibilisering omtrent reuma. Reuma is een aandoening die 1 op de 5 Belgen treft, waaronder Heleen De Wit van Uitvaartzorg De Ruyte, die zelf reumapatiënt is. Aangezien ‘Hand in Hand, Samen tegen Reuma’ haar zo nauw aan het hart ligt en aangezien uitvaartzorg De Ruyte al jaren een trouwe sponsor is van de Fortloop, was het vanzelfsprekend dat we elkaar vonden in de steun voor dit project. 

Tien jaar na haar diagnose weet Heleen maar al te goed wat reuma met zich meebrengt. Desondanks wilt ze met haar deelname aantonen dat je fysieke uitdagingen niet uit de weg hoeft te gaan. Want ook dit jaar zal ze weer mee aan de startstreep van de Fortloop staan, waar ze vijf jaar geleden begon met lopen. Ondertussen is lopen voor haar een dagelijkse gewoonte geworden en loopt ze zelfs halve marathons. De beslissing om deel te nemen aan de Fortloop was dan ook vanzelfsprekend. ​“Het is gewoonweg een leuk parcours om te lopen met als bonus de prachtige omgeving van het fort. Aangezien er verschillende looproutes zijn, is deze Fortloop ideaal voor lopers van elk niveau. Want beweging is voor iedereen – en zeker voor reumapatiënten – belangrijk!”, aldus Heleen. Bewegen zorgt er namelijk voor dat de stijfheid en pijn waarmee reuma gepaard gaat, vermindert. “Natuurlijk moet je luisteren naar je lichaam en zelf aanvoelen wat mogelijk is.”, zegt Heleen. “Elke reumapatiënt is anders, maar laat deze aandoening je zeker niet tegenhouden in wat je wilt bereiken!”

 

Meer info over het project via:
www.r-euma.be
of
https://www.facebook.com/Samen.tegen.Reuma