European Disability Card beschikbaar

 

02/11/2017

 

Met de European Disability Card (EDC) kunt u bij de deelnemende partners (musea, pretparken, toeristische verblijven …) genieten van bepaalde maatregelen om uw bezoek te vergemakkelijken. Dat kan gaan van kortingen tot toegankelijke plaatsen, assistentie, gespecialiseerde gidsen …

 

Als u door het VAPH erkend bent als persoon met een handicap, dan kunt u vanaf nu de kaart aanvragen bij het VAPH via het digitale loket www.mijnvaph.be
Hebt u vragen? Dan kunt u terecht bij de gratis Vlaamse infolijn via het nummer 1700 of via mail.

De Europese handicapkaart geldt als bewijs dat u erkend bent als een persoon met een handicap. Met die kaart kunt u ook de grens over. U krijgt dezelfde faciliteiten in de andere deelnemende landen (Cyprus , Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië).

 

Het project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij op het vlak van cultuur, sport en vrijetijd bevorderen.  
Het VAPH werkt voor dit project nauw samen met de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid, de andere deelstaten van België (Wallonië, Brussel en Oost-België) en op Vlaams niveau met Gelijke Kansen Vlaanderen en Cultuur, Sport en Vrije tijd.

 

Meer informatie vindt u bij het item ‘European Disability Card’ en via www.eudisabilitycard.be

 

Bron: Vlaams Agentschap voor personen met een handicap.