EULAR PARE op bezoek in Brussel

08/02/2018

 

 

De Europese organisatie PARE, Mensen met Reuma in Europa, houdt elk jaar een congres. Dit jaar strijkt de groep in Brussel neer. Volg ons live op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari! #PARE2018

 

 

Van donderdag 15 tot zondag 18 februari verzamelen 140 mensen met reumatische aandoeningen in Brussel. Het merendeel komt uit Europa, maar er zijn ook afgevaardigden uit Canada, de VS, Rusland of Turkije. Gedurende vier dagen zullen ze volop netwerken, brainstormen over toekomstige projecten, deelnemen aan workshops en ervaringen uitwisselen.

 

EULAR, de Europese Liga tegen Reuma, zet stevig in op patiëntenparticipatie en patiënteneducatie. Door afgevaardigden van patiëntenorganisaties de kans te geven om samen te komen, versterken ze de nationale allianties. De bedoeling van het programma is duidelijk: de lokale patiëntenverenigingen kansen geven om te groeien, te leren, ideeen op te doen en zo hun eigen programma en aanbod te verbeteren.

 

ReumaNet is dit jaar gastorganisatie. Een jaar lang werkten we aan een degelijk programma, we kozen een toegankelijke locatie in Brussel en versierden zelfs een rondleiding in het Europese Parlement.

Onze vrijwilligers staan te popelen om de mensen te ontvangen, maar ook om zelf deel te nemen aan het programma. ReumaNet kan dus zelf ook nog heel wat opsteken.

 

Op vrijdagmiddag starten we met de workshops, tot zaterdagavond. De plenaire zittingen en enkele workshops worden live uitgezonden (voertaal Engels).

Via deze link kunt u dus alles zelf thuis mee volgen!

 

 

Wees welkom, Tweet mee over de inhoud en laat jouw stem horen! #PARE2018