Eerlijke kansen voor studenten met chronische aandoeningen

studeren

 

10/11/2023 

 

Kom op tegen Kanker pleit ervoor dat studenten met kanker of een andere chronische ziekte eerlijke kansen krijgen in het hoger onderwijs. Zij hebben recht op aanpassingen, maar die worden nog te vaak geweigerd. Ook ReumaNet steunt de vraag.

 

Sommige studenten kunnen omwille van een chronische aandoening onmogelijk hun studies verderzetten omdat nodige aanpassingen geweigerd worden. Kom op tegen Kanker vraagt dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts er strenger op toeziet dat ze wél aanpassingen krijgen en dat er wordt ingezet op sensibilisering van docenten en professoren. ‘Maak het studenten die ondanks hun ziekte willen blijven studeren niet moeilijker dan nodig', klinkt het.

Ook voor studenten met reumatische aandoeningen kan het een hele onderneming zijn om een diploma te halen. Daarom schaart ReumaNet zich achter deze actie. Iedereen heeft immers recht op educatie.

Lees het hele persbericht hier.

 

Wil je jouw ervaring als student delen (positief of/en negatief)? Neem dan contact met ons op via info@reumanet.be. Jouw ervaringen kunnen anderen ongetwijfeld helpen.