Doelen ReumaNet voor komende jaren

 

12/12/2022

 

In het voorjaar van 2022 stelde het bestuur van ReumaNet een nieuw meerjarenplan op. Ontdek onze doelstellingen voor de komende jaren.

 

Sinds haar ontstaan in 2006 werkt ReumaNet samen met lidorganisaties CIB-Liga, VLFP, VVSA, ORKA, RA Liga en Jong en Reuma en de vijftig patiëntexperten aan de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met reumatische aandoeningen. En hoewel we de pijn niet meteen kunnen wegnemen, kunnen we wel hulp bieden bij praktische beslommeringen, antwoorden geven op vele vragen, doorverwijzen waar nodig en problemen aankaarten bij verschillende instanties.

 

Benieuwd hoe je onze werking kan steunen? Kijk dan hieronder.

 

De wereld verandert snel. Ook ReumaNet evolueert mee. Daarom werkten we onze doelstellingen voor de komende jaren wat bij. Onze focus verandert niet: we blijven mensen met reumatische aandoeningen helpen.

MISSIE
ReumaNet vzw is het Vlaamse samenwerkingsplatform voor alle mensen, jong en oud, met een reumatische aandoening. ReumaNet zet in op het verbeteren van hun levenskwaliteit zodat deze mensen zich geïnformeerd en gerespecteerd weten en ook mét hun aandoening volop hun plaats kunnen innemen in de maatschappij. ReumaNet werkt hiervoor samen met de lidorganisaties en met academici, zorgverleners, beleidsmakers en industriële partners in het domein.

 

DOELSTELLINGEN

 • ReumaNet biedt informatie over reumatische aandoeningen aan opdat iedereen goed geïnformeerd is en mensen met een reumatische aandoening een positieve behandeling kunnen aanvatten. We focussen hier zowel op het grote publiek en het belang van een tijdige diagnose, als de patiënten zelf die op zoek zijn naar informatie.
   
 • ReumaNet en de patiëntenorganisaties versterken elkaar bij het ondersteunen, begeleiden en het aanbieden van aangepaste hulp aan mensen met reuma door de ontwikkeling van patiëntexperten-diensten die tegemoet komen aan de noden van deze mensen. Dankzij onze opgeleide patiëntexperten kunnen we heel wat ervaringsdeskundigheid inzetten om veel mensen verder te helpen.
   
 • ReumaNet en de patiëntenorganisaties zijn professionele organisaties die elkaar versterken door hun interne samenwerking te optimaliseren zodat elke organisatie apart én samen met meer slagkracht kunnen werken. Zowel de vrijwilligers als de werknemers doen hun uiterste best om mensen met vragen verder te helpen.
   
 • ReumaNet werkt samen met alle relevante nationale en internationale externe partijen en partners om meer af te stemmen op de noden van mensen met reumatische aandoeningen. Door ons op verschillende vlakken te informeren, kunnen we ook meer informatie doorspelen.
   
 • ReumaNet zet in op patiënt empowerment. We vinden het belangrijk dat mensen sterk in hun schoenen staan om goed met hun ziekte om te gaan.
   
 • ReumaNet weegt, samen met anderen, op het beleid. We blijven ijveren voor een betere gezondheidszorg.

 

Onze missie en onze doelen zijn duidelijk. We weten wat we willen bereiken. Maar we kunnen ook maar zoveel als onze middelen toelaten.

Al onze dienstverlening is gratis. Op die manier zorgen we ervoor dat iedereen toegang heeft tot de informatie waar hij of zij recht op heeft.

Maar drukkosten, verzekering voor de vele vrijwilligers, huur voor het ReumaHuis, de website, ... die komen niet voor niets en lopen de laatste jaren erg op.

 

 

Steun de werking van ReumaNet met een gift op het Fonds Vrienden van ReumaNet van de Koning Boudewijnstichting. Op die manier kunnen we onze dienstverlening blijven garanderen voor iedereen!

Een gift vanaf 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

Een gift doen kan rechtstreeks via deze link (klik hier), via de rekening: BE 10 0000 0000 0404 op naam van Koning Boudewijnstichting met verplichte gestructureerde mededeling: 014/0530/00086

of via deze QR code:

 

In naam van de meer dan 2.3 miljoen Belgen met een reumatische aandoening: DANKJEWEL!