De toekomst ligt in jouw handen!

 

18/05/2016

 

"De toekomst ligt in jouw handen"

 

 

Met die slogan lanceert EULAR, de Europse Liga tegen reuma en PARE, People with Arthritis/Rheumatism in Europe, de campagne 2016 voor Wereld Reuma Dag op 12 oktober.

 

De verenigingen vragen aan iedereen om hun verhalen te delen over hoe zij actie ondernemen om een waardevol leven te leiden, ondanks de reuma.

Een selectie van deze verhalen zullen gemonteerd worden tot een video die openbaar gemaakt wordt op Wereld Reuma Dag.

 

Door het delen van deze verhalen willen EULAR en PARE mensen over de hele wereld informeren over reumatische aandoeningen en de impact ervan op het dagelijkse leven. Maar vooral wil het tonen dat het leven er ook nog mooi kan uitzien, zelfs met reuma.

 

Dieter Wiek, voorzitter van PARE, legt uit: "Naast de nodige educatie rond reumatische aandoeningen zal deze campagne ook de waarheid rond deze ziektes onthullen. Hoe pakken mensen met reuma hun dagelijkse obstakels weg? Hoe zorgen zorgverleners ervoor dat de kwaliteit van leven omhoog gaat? Hoe wordt actie ondernomen om volop in het leven te staan? We willen ook beleidsmensen wakker schudden: er moeten meer inspanningen komen om mensen met reuma te helpen."

 

Wil jij jouw verhaal delen? Dat kan via deze link. Een 'actiefoto' kan ook geupload worden. Wanneer je je filmpje wil delen op sociale media, gebruik dan de #WADStory 

Wil je jouw verhaal ook op de ReumaNet website? Stuur dan een berichtje via mail (klik hier).