Dank aan alle vrijwilligers

 

24/02/2023

 

Van 25 februari tot 5 maart organiseert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de 'Week van de vrijwilliger'. Ook ReumaNet en onze ledenverenigingen zouden niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers.

 

Het bestuur van ReumaNet bestaat uit mensen die afgevaardigd worden van onze lidorganisaties. Dat betekent dat deze mensen, naast het engagement binnen hun eigen vereniging, ook nog eens werk verrichten voor ReumaNet. Vele onder hen hebben een lange staat van dienst. Zonder hen geen activiteiten, geen informatie, geen tijdschriften, geen lotgenotencontact. 

Onze voorzitter spendeert uren per week aan het goed afstemmen van de projecten en het luisteren naar bestuursleden en werknemers. Hij pluist alles uit opdat ReumaNet zo vlot mogelijk kan blijven werken.

Onze patiëntexperten zetten zich in 2022 belangeloos in voor meer dan tachtig projecten. Ze lazen teksten en projectvoorstellen na, gaven interviews en lezingen, brainstormden over diverse onderwerpen om de pijnpunten in onze zorg naar boven te halen, of volgden onderzoekers op de voet in de zoektocht naar betere behandelingen. 

We kunnen rekenen op de inzet van heel wat reumatologen en andere zorgverleners. Zij helpen ons om correcte informatie samen te stellen voor jullie. Soms moet het snel gaan, zoals in COVID-tijden, maar ook dan kunnen we altijd op hen rekenen.

En ook binnen onze lidorganisaties zijn heel wat mensen actief, zowel voor als achter de schermen.

 

Zij verdienen allemaal een applaus voor hun tomeloze inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met reumatische aandoeningen te verbeteren.

Oprecht, van harte dank!