COVID-19: Vaccinatiecampagne najaar 2023

vaccineren

 

19/07/2023


Vanaf midden september tot midden november zal er een nieuwe COVID-19 vaccinatiecampagne lopen. De Hoge Gezondheidsraad adviseert een vaccinatie voor personen die tot een risicogroep behoren: 

  • personen van 65 jaar of ouder, 
  • personen in langdurige zorg,  
  • personen met een chronische aandoening, waaronder reumatische aandoeningen
  • personen met een verzwakte weerstand, 
  • zwangere vrouwen, 
  • personen werkzaam in de zorgsector 

In totaal gaat dit om circa 2 miljoen personen. Ook andere personen, die niet behoren tot een risicogroep, kunnen zich laten vaccineren.  

 

Er komen geen grote vaccinatiecentra. Er zullen ook geen centraal uitgestuurde uitnodigingen komen. Lokaal kan de huisarts wel beslissen om informatie naar de patiënten te sturen. De vaccins zullen worden toegediend via: huisartsen, apothekers, thuisverpleegkundigen, de arbeidsartsen en de coördinerend raadgevend arts (CRA) in de woonzorgcentra.

Wie dat wenst, kan in samenspraak met zijn of haar arts of zorgverstrekker er ook voor kiezen om gelijktijdig het griepvaccin te ontvangen.

 

Vragen rond vaccineren en reumatische aandoeningen? Lees dan deze brochure (klik hier)

Blijf je met vragen zitten? Aarzel niet om je huisarts of reumatoloog te raadplegen!
Vooral mensen die met rituximab (Mabthera® + biosimilars Truxima®, Rixathon®) behandeld worden, moeten extra waakzaam zijn. Hun behandelschema kan even moeten aangepast worden. Je reumatoloog kan je hierover alle informatie geven.

 

Meer informatie op laatjevaccineren.be