Chatbot Biologische medicatie

Gebruik onze chatbot voor al jouw vragen over biologische medicatie.

 

Deze applicatie hebben we met de hulp van één van onze partners ontwikkeld om uw vragen over biologicals of biologische medicatie te beantwoorden.
ReumaNet heeft een uitvoerig dossier gemaakt over dit onderwerp, (klik hier) maar misschien vindt u het makkelijker om uw specifieke vraag te stellen zonder heel het dossier te moeten doorzoeken.
De chatbot is een robot. De antwoorden kunnen dus nooit het advies van een arts vervangen. Ga steeds het gesprek aan met uw arts als u twijfelt of verdere vragen heeft.

 

De chatbot werkt het best als u maar één trefwoord per vraag opgeeft. Een zin als ‘Kan ik reizen met een biological?’ zal u meer algemene info over de biological opleveren. Als u ‘Kan ik reizen?’ intikt, zal de chatbot u informatie over reizen met een biological geven.

 

Gezien het niet over een echte mens gaat, zal de robot u niet kunnen helpen met emotionele vragen of met een wens om echt in gesprek te gaan. Daarvoor willen we u graag verwijzen naar onze Facebook-groepen (ReumaNet en Jong&Reuma) of naar onze ledenorganisaties (klik hier). U kan ook steeds contact opnemen met de mensen van ReumaNet of via het ReumaHuis (0470/329.457, di en do van 11 tot 13u). 

 

U kan in het kader hiernaast uw vraag typen. 

Toch nog vragen die onze chatbot niet kan beantwoorden? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

WAT ZIJN BIOLOGISCHE MEDICIJNEN?

Biologische geneesmiddelen zijn medicijnen die gemaakt zijn door middel van een biologisch proces (zoals bijvoorbeeld alcohol door gisting gemaakt wordt). Het  principe is altijd in grote lijnen hetzelfde: om de stoffen aan te maken die de patiënt  nodig heeft, worden micro-organismen, cellen, planten of dieren gebruikt. De  werkzame stof wordt dus vervaardigd door of is afkomstig van een levend  organisme. Dit in tegenstelling tot de klassieke, chemische geneesmiddelen. De  naam 'biologisch' wordt hier dus anders gebruikt dan voor biologische landbouw of  voeding waar het gaat over criteria rond dierenwelzijn, teelttechnieken of toegelaten  additieven.