Brochure JAK-remmers onderging update

JAK

 

08/11/2023

 

JAK-remmers vormen een vrij nieuwe klasse van medicatie die beschikbaar is voor enkele vormen van reuma. Onze brochure was nodig aan een update toe. Je vindt nu de laatste nieuwe ontwikkelingen in de nieuwe versie.

 

Tijdens de voorbije vijfentwintig jaar zijn de behandelingsmogelijkheden van reumatische aandoeningen en van de ontstekingsreuma’s (reumatoïde artritis, spondyloartritis, psoriasis artritis) in het bijzonder enorm uitgebreid. De meeste mensen die nu te maken krijgen met deze vormen van reuma kunnen doeltreffend worden behandeld.

De eerste grote verbeteringen gebeurden met de komst van de biologische geneesmiddelen, ook wel biologicals genoemd, in de jaren negentig van vorige eeuw. Ondertussen zijn er heel wat biologicals op de markt én zelfs biosimilars: geneesmiddelen die gelijkaardig zijn aan de oorspronkelijke biologicals en ontwikkeld zijn na verloop van het patent op het oorspronkelijke product.

 

Sinds enkele jaren beschikken artsen over een nieuwe behandelingsoptie om de ziekteactiviteit van ontstekingsreuma’s af te remmen: de JAK-remmers. Met deze brochure willen we bondige en duidelijke informatie geven over deze nieuwe klasse van medicijnen.

 

Lees de volledige brochure hier.

Liever een papieren exemplaar? Vraag jouw exemplaar aan via info@reumanet.be.